İstanbul'da sıcaklıklar mevsim normallerine dönecek

İstanbul'da sıcaklıklar mevsim normallerine dönecek

İstanbul’da mevsim normalleri altında seyreden hava sıcaklıklarının, güneyli rüzgarlar ile birlikte kademe kademe artarak mevsim normalleri civarına yükseleceği tahmin ediliyor.

İstanbul’da Cuma gece saatlerinden itibaren etkili olan aralıklı kar yağışları neticesinde TEM’in güneyinde kalan ilçelerimizde ortalama 3-7 cm, kuzeyde kalan ilçelerimizde ise ortalama 10-15 cm aralığında kar kalınlıkları kaydedildi.

Kar yağışı Cumartesi akşam saatlerinden itibaren etkisini kaybederken, sıcaklıklar mevsim normallerinin altında seyretmeye devam etti.

Pazar akşam saatlerinden itibaren güneyli yönlerden esmesi beklenen rüzgârın taşıyacağı ılık havanın etkisi ile birlikte sıcaklıkların kademe kademe artarak mevsim normalleri civarına yükseleceği tahmin ediliyor.

Kış mevsiminde bulutsuz gecelerde yer yüzeyinin hızla soğuması nedeniyle yollarda oluşabilecek gizli buzlanmaya dikkat çeken uzmanlar, BEUS mesajlarından gelecek uyarıların dikkate alınmasını, güzergâhlarda gerekli kontrol ve müdahalenin yapılmasını önemle vurguluyor.

Buzlanma riski ve yaşanabilecek olumsuzluklara karşı İBB birimleri ile ilgili kurumlardan (Karayolları, İCA, KMO) toplam 16 birim ile AKOM koordinasyonunda nöbet durumu devam ediyor.

SICAKLIKLAR MEVSİM NORMALLERİ CİVARINDA SEYREDECEK

Eylül ayından itibaren mevsim normalleri altında seyreden yağışlar nedeni ile yüzde 33’ler seviyesine kadar gerileyen baraj doluluk oranları Ocak ayı boyunca yağan yağışlar neticesinde yüzde 59’ler seviyesine yükseldi.

Mevcut meteorolojik verilere göre uzmanlar, İstanbul’da hava sıcaklıklarının 10 Şubat’a kadar mevsim normalleri ile 3-6 derece altında, 11-25 Şubat tarihleri arasında ise mevsim normalleri civarı ile 1-3 derece üzerinde seyretmesini bekliyor.