İstanbul'da Suriyelilere özel mezar alanı

İstanbul'da Suriyelilere özel mezar alanı

Suriye’deki çatışmalardan kaçarak İstanbul’a yerleşen Suriyelilerin artık mezarlık alanları da var. İBB, İstanbul’da iki ayrı semtte Suriyelilere özel mezarlık alanları ayırdı.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), İstanbul’da iki ayrı semtte Suriyelilere özel mezarlık alanları ayırdı. Buraya defnedilen Suriyelilerin mezar taşlarında Arapça yazılar dikkat çekerken ölüm ve doğum tarihleri ise Hicri takvime göre yazılı…

Suriye’deki savaştan kaçıp Türkiye’deki çeşitli illerde yaşayan 3,5 milyon Suriyelinin yoğun olduğu illerden birini de 600 bin Suriyelinin yaşadığı İstanbul oluşturuyor.

Tarafsız Haber Ajansı’ndan Çağdaş Ulus’un haberine göre Suriyelilerin artık özel mezarlık alanları da var. İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), Avrupa yakasında yaşayıp hayatını kaybeden Suriyeliler için Sarıyer Kilyos Mezarlığı’nın içerisinde bir alan açtı.

TARİHLER HİCRİ TAKVİME GÖRE

Anadolu yakasında yaşayıp hayatını kaybeden Suriyeliler için de Ümraniye Hekimbaşı Mezarlığı’nda büyük bir mezar alanı ayrıldı. Arapça harflerle yazılı mezar taşlarında doğum ve ölüm tarihlerinin hicri takvime göre yazıldığı da dikkat çekti. Bunun sebebi de Arapların hala Hicri takvimi kullanıyor olması.(Patronlar Dünyası)