İstanbul’u sel aldı, dolu yağdı... İkinci uyarı...

İstanbul’u sel aldı, dolu yağdı... İkinci uyarı...

İstanbul'da birkaç gündür beklenen şiddetli yağış akşam saatlerinde geldi. Yağışın şiddeti nedeniyle önce Atatürk Havalimanı'nda uçak iniş ve kalkış trafiği geçici olarak durduruldu daha sonra da trafik normale döndü. Yoğun yağış nedeniyle Atatürk Havalimanı'nda apron ve yolcu salonlarına su bastı. Havalimanı dışında İstanbul'da pek çok bölgede sel ve su baskınları görüldü. Yer yer dolu şeklinde görülen yağış sel ve su baskını uyarılarının yapılmasına neden oldu.

Akşam saatlerinde İstanbul’u etkisi altına alan yoğun yağmur, şimşek ve gök gürültüsü nedeniyle hava trafiğini olumsuz etkilendi. Atatürk Havalimanı çevresinde oluşan CB bulutları (elektrik yüklü bulutlar) nedeniyle uçaklar yaklaşma yapamadı. Atatürk Havalimanı’na inecek olan uçaklar bir süre iniş yapamadıkları için havada tur atmak zorunda kaldı.

APRON VE YOLCU SALONLARINI SU BASTI

Yoğun yağış nedeniyle Atatürk Havalimanı’nda apron ve yolcu salonlarına su bastığı bildirilirken, havalimanı dışında İstanbul’da pek çok bölgede sel ve su baskınları için uyarılar yapıldı.

BAZI BÖLGELERDE DOLU GÖRÜLDÜ

İstanbul’da yaşanan yoğun yağış bazı bölgelerde dolu olarak görüldü.

İSTANBUL’DA YOĞUN ŞİMŞEKLER GÖRÜLDÜ

Meteoroloji Genel Müdürlüğü ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi Afet Koordinasyon Merkezi AKOM'un uyarılarının ardından beklenen yağışla birlikte çakan şimşekler gökyüzünü aydınlattı.

Uzun süre boyunca etkili olan şimşekler şehrin birçok noktasında görüldü. Karanlık gökyüzünü adeta gündüze çeviren şimşekler görüntülendi.

İBB AKOM’DAN YAĞIŞ UYARISI

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Afet Koordinasyon Merkezi (AKOM) İstanbul'da bu gece beklenen şiddetli sağanak yağışa karşı vatandaşlara uyarıda bulundu.

AKOM'dan yapılan uyarıda, “İstanbul Büyükşehir Belediyesi Afet Koruma Koordine Merkezinden İstanbul'da sağanak yağış, Boğaz çevresi ve Avrupa yakası tamamında gece yarısına kadar etkili olacak. Yağışlar zaman zaman kuvvetli gök gürültülü olacak. Zeytinburnu, Merter, Bağcılar, Küçükçekmece, Avcılar, Beylikdüzü, Bakırköy ilçelerinde etkili oluyor. Yağışlar, Başakşehir, Eyüp, Sarıyer, Şişli, Gaziosmanpaşa, Arnavutköy ilçelerini de etkis altına alacak. Meteorolojik tahminlere göre dolu yağışı beklenmiyor” denildi.

AKOM DOLU İÇİN UYARDI

AKOM’dan gelen son haberde, ‘İstanbul’un boğaz bölgesinde ve Anadolu yakasında geç saatlerde yoğun yağış ve dolu yağışı olabilir’ denildi. Bu uyarıdan kısa süre sonra İstanbul’da şiddetli bir ikinci yağış dalgası görüldü.

METEOROLOJİDEN DE UYARI GELDİ!

Meteoroloji İstanbul için akşam saat 21:40 ile 23:30 arasında yoğun sağanak yağış beklendiğini açıklamıştı. Bir uyarı daha geldi açıklamada, “Bu gece 23:30 – 01:00 saatleri arasında Marmara Denizi üzerinden gelen yeni bir yağışlı kütlenin İstanbul’da yerel olarak kuvvetli (20-40 kg/m2) gök gürültülü sağanak yağışa yol açması beklendiğinden dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir” denildi.

İstanbul’u sel aldı, dolu yağdı... İkinci uyarı...

İstanbul’u sel aldı, dolu yağdı... İkinci uyarı...

İstanbul’u sel aldı, dolu yağdı... İkinci uyarı...

İstanbul’u sel aldı, dolu yağdı... İkinci uyarı...

İstanbul’u sel aldı, dolu yağdı... İkinci uyarı...