İşte ABD'nin F-35'leri teslim etmek için tek koşulu

İşte ABD'nin F-35'leri teslim etmek için tek koşulu

Amerikan Kongresi'nden gelen bir heyet Ankara'da temaslarda bulundu. Heyetin Rusya'dan S-400 füzelerinin alımının durdurulması halinde F-35'lerin teslimi ile ilgili pürüzün giderileceği teminatında bulunduğu öğrenildi.

ABD Kongresi'den bir heyet, Dışişleri ve Savunma Bakanlığı yetkilileriyle görüştü. ABD 'den Ankara'ye gelen heyetin başkanlığını Michael R. Turner yapıyor. Türk heyetin başkanlığını ise Osman Aşkın Bak yaptı.  NTV'nin haberine göre, Türk heyet ile ABD heyeti, F-35, S-400 ve PKK konusunu görüştü.   ABD heyeti, Türkiye'nin S-400'lerden vazgeçmesi durumunda F-35'lerle ilgili yaptırımların kaldırılabileceği mesajı verdi.

ABD heyeti, Türkiye ile ilişkilerin iyileştirilmesi mesajını verirken, Türk heyeti ABD Kongresi'nin Türkiye'ye karşı olumsuz tavrını kaldırmasını istedi. Türk heyeti, PKK ile mücadelede ABD'nin üzerine düşeni yerine getirmediğini, daha fazla işbirliği yapması gerektiğini belirtti.

ABD Başkanı Donald Trump, Türkiye'ye F-35 savaş uçaklarının teslimatınının geçici olarak durdurulmasını öngören maddenin de içinde yer aldığı savunma bütçesini belirleyen tasarıyı 13 Ağustos'ta imzalamıştı.