İşte CHP Grubu'nda yaşananlar... Kılıçdaroğlu'ndan aday tarifi

İşte CHP Grubu'nda yaşananlar... Kılıçdaroğlu'ndan aday tarifi

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, dün Genel Merkez'de partisinin Meclis Grubu'nu topladı. Kılıçdaroğlu, CHP’nin Cumhurbaşkanı adayının tarifini de yaptı.

Gökhan ŞENGÜL / ANKARA BÜROSU

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, grup toplantısında ilk olarak sosyal medya paylaşımlarını eleştirdi. Kılıçdaroğlu CHP'li vekillere sitem ederek, "Benim ağzımdan bir isim duydunuz mu? Duymadıysanız, başka bir partiden adaylık ihtimali olan birini neden yıpratıyorsunuz? Her şeyi konuşmak zorunda mısınız? Herkes parti yetkilisi mi? Parti yetkililerinin hiç kıymeti yok mu? İznin almadan, görüş almadan neden konuşuyorsunuz, yazıp çiziyorsunuz?" sorularını yöneltti. 

Bazı vekiller, Cumhurbaşkanı adayının Muharrem İnce olması gerektiğini dile getirdi. Muharrem İnce de bunun üzerine söz alarak, "Sayın Genel Başkanımın aday olması taraftarıyım, aday olursa otobüse talibim. Genel Başkanım ile birlikte şehir şehir gezer çalışırım" dedi. İnce, Kılıçdaroğlu'nun aday olmak istememesi durumunda, "Ben aday olmak istiyorum. Erdoğan’ı oradan indiririm" ifadelerini kullandı.

Bu konuşmalar üzerine Kılıçdalroğlu, "Kavga, polemik istemiyorum. Tarafsız bir cumhurbaşkanı adayı istiyorum. Kavga edilecekse, polemiğe girilecekse ben yaparım. Aday bir ‘efendi’ olacak" diyerek CHP'nin Cumhurbaşkanı adayını şu sözlerle tarif etti:

"Adayın arakasında bir başarı hikayesi olacak. Herkes tarafından sevilen, sayılan, ekonomist kimliği bulunan biri olacak. Bilgi - birikimi yüksek olan ve ülkeyi bu değerlerle yönetebilecek birisi olacak"

CHP liderinin bu tarifinin ardından 3 isim öne çıktı. CHP Genel Başkan Yardımcısı Faik Öztrak, İstanbul Milletvekili İlhan Kesici ve Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen.