İşte MHP'de merak edilen o liste

İşte MHP'de merak edilen o liste

MHP Genel Merkezi, Kars Belediye Başkanı Murtaza Karaçanta ve 6 belediye meclis üyesinin istifasını istedi.MHP'den istifası istenen meclis üyelerinin isimleri açıklandı.  MHP Genel Merkezi’nin isteği üzerine partisinden istifa eden Kars Belediye Başkanı Murtaza Karaçanta, bugün belediye personeli tarafından alkışlarla karşılandı.

Özgür TUĞRUL- YURT

MHP Genel Başkan Yardımcısı Sadir Durmaz, Kars Belediye Başkanı ve 6 Meclis üyesinin partiden istifalarının istendiğini açıkladı.

2014 yılında yapılan yerel seçimlerde MHP’den Belediye Başkanı seçilen Murtaza Karaçanta, dün genel merkezin isteği üzerine partisinden istifa etti. Bugün sabah belediyedeki makamına gelen Başkan Karaçanta, personel tarafından alkışlarla karşılandı.

İşte MHP'de merak edilen o liste

İŞTE O LİSTE:

Belediye Başkanı Murtaza Karaçanta,

Meclis üyeleri:

Ferit Yenice

Nusret Kara

Taner Ünsal

Hüseyin Bedel

Tahsin Güngören

Hülya Çağraşan

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) yönetimi tarafından istifası istenen Kars Belediye Başkanı Murtaza Karaçanta, görevinin başında olduğunu söyledi.
MHP’nin "Partinin saygınlığına halel getirmesini" gerekçe göstererek istifasını isteyen Başkan Murtaza Karaçanta’yı belediye binası önünde çok sayıda vatandaş ve belediye personeli karşıladı. Bir açıklama yapan Başkan Murtaza Karaçanta, "Allah hemşehrilerimi ve mesai arkadaşlarımı var etsin. Bu bize gösterilen bir sevgidir. Bir güzelliktir. Umarım biz de bu 4 yıllık süreç içerisinde umarım bu sevgiye layık olmuşuz. Bundan sonraki süreçte de hem mesai arkadaşlarımın, hem Kars halkının sevgisine layık oluruz. Görevimizin başındayız" dedi.

Daha sonra makam odasına geçen Başkan Murtaza Karaçanta, burada başkan yardımcılarıyla bir araya geldi. Başkan Murtaza Karçanta’nın bugün Ankara’ya gideceği öğrenildi.

MURTAZA KARAÇANTA KİMDİR?

Murtaza Karaçanta, 1961 yılında Kars’ta doğdu. Emekli bürokrat, Muhasebeci ve Hesap Uzmanı, Kars Belediyesi Meclis Üyesi; Anadolu Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İşletme Bölümü’nü bitirdi.Sosyal Güvenlik Kurumu Kars İl Müdürlüğü, Mali Hizmetler Müdürlüğü’nden emekli oldu.Türk Kamu Sen İl Sekreterliği ve işyeri temsilciliği yaptı. Türkiye Azerbaycan ilişkilerinin gelişmesine Kars’tan ve bölgeden katkı sunmak amacı ile Kars Azerbaycan Kültür ve Dayanışma Derneği’ni kurarak, kurucu başkanlık görevini üstlendi.Kars kültür ve folkloruna hizmet etmek amacı ile Kültür ve Turizm Kars İl Müdürlüğü bünyesinde kurulan Kültür Turizm Derneği’nin yönetim kurulu üyeliğine getirildi.29 Mart 2009 mahalli seçimlerinde Milliyetçi Hareket Partisi Kars Belediye Meclis Üyeliği’ne seçildi. Plan-Bütçe, İmar ve Denetim Komisyonlarında görev aldı.30 Mart 2014 yerel seçimlerinde MHP’den Kars Belediyesi Başkan adayı oldu ve seçimi kazandı. Murtaza Karaçanta, evli ve 2 çocuk babasıdır.