İşte Suriye’ye misillemenin bilançosu

İşte Suriye’ye misillemenin bilançosu

Türkiye’nin, Soçi mutabakatı pozisyonuna dönmesi için Suriye’ye verdiği sürenin gece yarısı dolmasıyla birlikte Suriye Ordusu mevzileri yoğu ateş altına alındı.

Independent Türkçe’nin haberine göre, Türkiye’nin Soçi Mutabakatı pozisyonlarına dönülmesi için Suriye Ordusu’na verdiği sürenin dolmasının ardından Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) Silahlı İnsansız Hava Aracı (SİHA), top, çoklu roketler ve füzelerle birçok rejim hedefini vurdu. TSK, Suriye rejiminin kalesi olarak kabul edilen Lazkiye’deki bazı hedeflere de obüs atışı gerçekleştirdi.

HAVA ÜSLERİ YOK EDİLDİ

TSK, Lazkiye başta olmak üzere, Suriye, Rus askeri polisi ve YPG’nin ortak hareket ettiği Tel Rıfat yakınlarında bulunan Minnag Askeri Hava Üssü ve Neyrab Hava Üssü’nü yoğun ateş altına aldı.

İdlib’in güneyindeki stratejik Maaretunnuman, Vadi el Deyf, Tel Merdih, Mar Debse'deki hedefler de çok namlulu roket sistemleriyle hedef alındı.

Bu operasyonlarda çok sayıda hava aracı ve tankın kullanılamaz hale getirildiği bildirildi.

ÜST DÜZEY KOMUTANLAR ÖLDÜRÜLDÜ

Yeni Şafak'ın haberine göre, Halep’e bağlı Han Tuman’da 124. Alay Komutanı Tümgeneral Burhan Rahmun ile Tuğgeneral İsmail Ali, Tuğgeneral Nasr Davya, Albay Şeref İbrahim Bedir Kazak, Binbaşı Muhammed Majed El-Hamid, Teğmen Mazen Farvati ve Teğmen Şeraf Hamza Ali Mahmud öldürüldü.

Hama’da bulunan Suriye Ordusu birimleri 500 kg ağırlığında Kasırga roketleri ve Bora füzeleriyle vuruldu.

HAVA SAVUNMA SİSTEMİ İMHA EDİLDİ

TSK’nin ağır ateş altında Rus yapımı 15 milyon dolarlık hava savunma sistemi Pantsir 1 imha edildi.

Rus hava savunma sistemleri ile çok sayıda uçak ve helikopterin bulunduğu Halep’teki Kuveyris Hava Üssü'ne ağır hasar verildi. İmha edilen SA-17 ve SA-22 hava savunma bataryası sayısı, buradaki imhalarla birlikte 6’ya çıktı.

İRANLI MİLİSLER DE HEDEFTEYDİ

Halep'e bağlı Mamel Difa'da bulunan kimyasal harp tesisi, 7 adet deposuyla yerle bir edildi. Halep’in doğusundaki Sifira Üssü’ndeki havan/varil bombası üretim merkezi kullanılamaz hale getirildi

Han Tuman’da bulunan İranlı milislerin karargâhı da hedefteydi. Milislerin İmam el-Bakir Tugayı ve Fatımiyyun Tugayı'na bağlı olduğu belirtildi. İran'ın Kum kentindeki Şii dini medreselere ait Hawzahnews sitesinin haberine göre, öldürülenler için Kum kentindeki Fatıma-i Masume Türbesi'nde bugün cenaze töreni düzenlenecek.

HİZBULLAH DA HEDEF OLDU

Serakib hattına asker ve silah sevkiyatı yapan Lübnan Hizbullah’ının karargâhı da vuruldu. Hizbullah’a yakın sosyal medya hesaplarında, öldürülen milislerin isim/resimleri yayınlandı.

PARALI ASKER ŞİRKETİ WAGNER

Suriye medyasında, Maar'ed Numan yakınlarında Rusya’nın paralı asker şirketi Wagner’in kullandığı bir noktanın da vurulduğunu iddia etti. Haberlerde 5 Rus milisin öldüğü, çok sayıda da milisin de yaralandığı öne sürüldü. Ancak Rus ve Türk resmi makamlarından konuyla ilgili açıklama yapılmadı.