İYİ Parti: Asker göndermeye negatif bakıyoruz

İYİ Parti: Asker göndermeye negatif bakıyoruz

İYİ Parti Sözcüsü Yavuz Ağıralioğlu, Libya'ya asker gönderme tezkeresine ait, "Asker göndermeye negatif bakıyoruz. Akdeniz'deki haklarımızı savunmak için Türkiye Cumhuriyeti devletinin gücü ve kuvvetinin bu işe yeteceğine inanıyoruz." diye belirtti

Çeşitli programlara katılmak üzere Silahlı güç'ya gelen Ağıralioğlu, partisinin şehir ve Altınordu kaza başkanlığını ziyaret etti.

Daha sonra gazetecilerin suallerini cevaplayan Ağıralioğlu, Türkiye'nin otomobilinin çok gecikmiş bir hamle olduğunu belirterek, bu adımların daha evvelden atılması gerektiğini söyledi.

Ağıralioğlu, ulusal otomotivi üretme isteminin değerli bir istem olduğunu dile getirerek, şunları kaydetti:

"Cumhurbaşkanlığı makamı dâhil devletin bütün üst düzey bürokrasisinin 146 bin makam aracı var. Bu kadar makam aracı olan bir ülkenin çok ciddi bir istemle kendi otomobilini üretmesi gerekli. Bu değerli bir iştir. Bizim ulusal otomobilimize, bizim ürettiğimiz Türk markası ürüne dünyanın diğer devletlerinin binmesi ve seçenek etmesi gereklidir. Allahın izniyle bunun başlangıcı olur. İstemi değerli görüyoruz fakat bu istemle beraber fabrikayı ve imalatı de görmek istiyoruz."

Süreci oldukça dikkatli izlediklerini ifade eden Yavuz Ağıralioğlu, bu manada atılan pozitif adımları da desteklediklerini aktardı.

LİBYA TEZKERESİ

İYİ Parti Sözcüsü Yavuz Ağıralioğlu, Libya'ya asker gönderme tezkeresine ait sual üzerine, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'nun yarın gelerek genel başkanlarına bilgi vereceğini ifade ederek, parti olarak brifing alacaklarını, ihtiyaç duyulan hassasiyetlerin burada dillendirileceğini anlattı.

Prensip olarak hudut ötesi operasyonlarla alakalı Türkiye Cumhuriyeti devletinin sorumluluklarını taşıması şart olan her yerde bu yetkiyi vermekten imtina etmediklerini kaydeden Ağıralioğlu, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Suriye'de bunca ağır bedel ödemişken Türkiye Cumhuriyeti devletinin menfaatlerini savunmak için her türlü şeyi göze alalım ama bir serüvene atlamayalım. Bizim orada hassasiyetimiz şu. Asker gönderme işine negatif bakıyoruz. Akdeniz'deki haklarımızı savunmak için Türkiye Cumhuriyeti devletinin gücü ve kuvvetinin bu işe yeteceğine inanıyoruz. Bunun için masada gücümüzle kuvvetimizle bulunalım ama Libya'daki bir iç savaşın unsuru haline getirecek rizikolu adımlara karşı da temkinli olalım."

Yavuz Ağıralioğlu, devleti yalnızca kalbinin değil, aklının da yönettiğini dile getirerek, "Suriye sorununda bizim bir kalbimiz vardı. Biz Suriye'de toprak kazanmak, petrol hevesiyle veyahut oranın kaynaklarını kötüye kullanmak gibi bir hevesle orada hata yapmadık. Biz orada kalbimizle hata yaptık. Bizim merhameti kötüye kullandılar ama biz çok büyük bir bedel ödedik. 40 milyar dolar bir paradan söz ediliyor. 4 milyon konuk ağırlıyoruz. Bu da kaldırılamaz bir yük haline geldi. Biz oradaki kalbimize bir şey demiyoruz fakat şimdi bu kalbe bir akıl gerekli. Biz serüvene atılamayız." dedi.