İyi Parti ve MHP arasında kriz: El öpme tartışması büyüyor

İyi Parti ve MHP arasında kriz: El öpme tartışması büyüyor

Genel Başkan Meral Akşener'in "Siyasi nezaketi bilirim. Ama partimize ve namusuma dil uzattılar…" dediği iddiası üzerine MHP Lideri Bahçeli’ye yakın kaynaklardan, ‘iftira’ açıklaması geldi. Medyaya yansıyan böylesi ağır bir suçlamanın aydınlığa kavuşması için suç duyurusunda bulunmayı düşünen MHP’den, ‘Akşener ne zaman genel başkanlığı bırakmayı düşünüyor?’ sorusu da soruldu.

İYİ Parti ile MHP arasında Meclis Yemin Töreninde başlayan el öpme tartışması devam ediyor.

Meclis'te düzenlenen yemin töreninde İYİ Parti İstanbul Milletvekili Hayati Arkaz’ın MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin elini öpmesi üzerine, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in "Siyasi nezaketi bilirim. Ama partimize ve namusuma dil uzattılar…" dediği iddiasına, MHP Lideri Devlet Bahçeli’ye yakın kaynaklardan açıklama yapıldı.

Bahçeli'ye yakın kaynaklar, "Siyasi ahlakımız, vicdani ve insani vasfımız hiç kimsenin böyle bir zan ve töhmet altında bırakılmasına razı gelmez, onay vermez" ifadelerini kullandı. Öte yandan haberturk.com yazarı Sevilay Yılman'ın görüştüğü Hayati Arkaz da Akşener'in bu yönde bir ifadesi olmadığını söylemişti.

‘AKŞENER NE ZAMAN GENEL BAŞKANLIKTAN AYRILMAYI DÜŞÜNÜYOR?’

İYİ Parti’nin ilk grup toplantısında medyaya yansıyan ve Meral Akşener’in, "Siyasi nezaketi bilirim. Ama partimize ve namusuma dil uzattılar…" şeklinde iddia edilen açıklamalarla ilgili MHP Genel Merkezi’nden yanıt geldi. Habertürk Ankara Haber Müdürü Sibel Erdem'in MHP lideri Bahçeli’ye yakın kaynaklardan edindiği bilgide şu ifadelere yer verildi:

"Sayın Akşener’in namusuna kimin, nerede, hangi iftirayı attığı meçhul. Siyasi ahlakımız, vicdani ve insani vasfımız hiç kimsenin böyle bir zan ve töhmet altında bırakılmasına razı gelmez, onay vermez. MHP, medyaya yansıyan böylesi ağır bir suçlamanın aydınlığa kavuşması için, konuyla ilgili dedikodu yapan birkaç İP’li milletvekili hakkında ve bahsedilen 2015 yılındaki kaset olayının derinleştirilerek aydınlatılması konusunda suç duyusunda bulunmayı tartışmakta ve düşünmektedir.

MHP’ye ve Liderine yönelik iftiranın ağırlığı dikkate alındığında bunu kaçınılmaz bir zaruret olarak değerlendiriyoruz. İYİ Parti’de her şeye rağmen fedakarca çaba ve çalışmalar gösteren, bir vesileyle içimizden kopmuş arkadaşlarımızın gayretlerinin gerisinde kalmış Sayın Akşener, ne zaman partisinin genel başkanlığından ayrılmayı düşünüyor? Bunu merak ediyor ve sormak istiyoruz."

MİLLET İTTİFAKINA ALINMAYAN PARTİDEN DE TEPKİ

Öte yandan İYİ Partili vekillerin MHP Lideri Devlet Bahçeli’ye ilgi göstermesine Millet İttifakı’na önce teklif edildiği ancak daha sonra alınmadığı açıklanan Bağımsız Türkiye Partisi’nin lideri Haydar Baş’a yakın Yeni Mesaj başyazarı Muharrem Bayraktar’dan sert bir çıkış geldi.

Bayraktar, bugünkü “Bahçeli’nin önünde el öpme kuyruğu” başlıklı yazısında, “TBMM’deki 27 dönem yemin töreninde hiç alışık olmadığımız görüntüler yaşandı. İYİ Parti’li milletvekilleri Devlet Bahçeli’nin önünde adeta el öpme kuyruğuna girdi. Koray Aydın hadi neyse, Bahçeli’nin elini sıktı sadece. Ama İYİ Parti İstanbul milletvekili Hayati Arkaz, Bahçeli’nin yanına geldi ve huşu içinde eğilerek elini öptü. Ardından herkesin çok şaşırdığı bir olay daha oldu, İYİ Parti İzmir Milletvekili Musavat Dervişoğlu, Bahçel’inin yanına geldi ve o da elini öptü” dedi.

“BUNUN ADI BİAT DEĞİL DE NEDİR?”

 Bayraktar, “Yahu bu siyaseti ve siyasetçileri bir türlü anlayamıyorum: Bu kadar keskin bir mücadele verdiğiniz bir kişiyi görür görmez neden elini öpersiniz?” sorusunu yönelttikten sonra şunları kaydetti:

“Bunun adı BİAT değil de nedir? Hiç kimse 'saygıdan el öptüler' diye gevelemesin. Madem el öpecektiniz, ‘Niye bunca mücadeleyi verip, yapılanlar siyasi alçaklık deyip, başka parti kurup onca savaşa imza attınız?’ Mecliste bunun benzeri olay pek vaki değil. Geçmişte de siyasetin duayenleri olan rahmetli Demirel’in, Ecevit’in partilerinden istifa edip başka partilere geçen vekiller oldu ama hiçbiri, eski genel başkanlarını görünce koşar adım elini öpmedi. Devlet Bahçeli haklı olarak keyif alıyor bu el öpme olaylarından, neticede MHP’den kopan bir gurubun nihayetinde kendisine biatinin izlerini görüyor.”