İYİ Parti'yi karıştıracak istifa: 'Biz, neden HDP seçmenin oylarıyla...'

İYİ Parti'yi karıştıracak istifa: 'Biz, neden HDP seçmenin oylarıyla...'

Okan Arıkan, İYİ Parti Muğla İl yönetim kurulu üyeliğinden istifa etti.

 İYİ Parti Muğla İl Yönetim Kurulu Üyesi Okan Arıkan, zehir zemberek sözlerle partisinden istifa etti. Fethiyespor'da geçmiş dönemlerde yöneticilikte yapan Okan Arıkan'ın istifa açıklaması şöyle:
 "Kuruluş aşamasından bu güne görev aldığım İYİ Parti İl Yönetim Kurulu Üyeliği’nden ve parti üyeliğinden istifa ettiğimi üzülerek bildiriyorum. Gururla sürdürdüğüm 45 yıllık ülkücü geçmişe sahip olan bir insan olarak bu kararı almama neden olan etkenleri sizlerle paylaşmak istiyorum. Öncelikle herkesin malumudur ki, İYİ Parti, 31 Mart yerel seçimlerinde tek başına iktidar yürüyüşünden vazgeçmiştir. Ortaya bir iddia koyulamamış, halkın umutları boşa çıkartılmıştır. Partimiz, başta Muğla olmak üzere tüm ülke genelinde kendi adaylarıyla seçime sokulmamış, başka bir partinin başarısı ve halka umut olmasına sadece aracı olmuş, başka bir yapıya teslim edilmiştir. 31 Mart seçimlerinde; arkadaşlığa, dostluğa, birlikte yol yürümüşlüğe, kısacası fikir ve ülkü kardeşliğimize darbe vurulmuştur. Bu süreçte kapı kapı dolaşarak, yukarıda belirttiğim değerleri hiçe sayarak vefasızlık örnekleri sunanlar, partimizin dördüncü kurultayında ne yazık ki ödüllendirilmişlerdir. Kuruluşunun her safhasında ter döken, bizlerle birlikte yol yürüyen değerlerimize sahip çıkılmamış, ne hikmetse ne düğünümüzde ne de cenazemizde bulunmayanlar baş tacı edilmiş, elleri havaya kaldırılmış, başarıları için ter dökülmüştür. Muğla’da HDP’nin aday göstermeyerek destek verdiği bir adaya, güya ittifak diye parti üyelerimizden oy verilmesi istenmiştir. Bunu kabul etmek mümkün değildir! Sineye çekmek imkânsızdır. Bu talebi haklı çıkaracak ‘teslimiyet ittifakını’ masum kılacak hiç bir sebep ve mazeret yoktur."

'TİLKİ İLE PLAN YAPILMIŞ, KURT İLE AVLANILMIŞ, KOYUN İLE YAS TUTULMUŞTUR'
"Seçmenimiz 31 Mart’ta çaresiz bırakılmış, doğru yerine yanlışa sevk edilmeye çalışılmıştır. Ama emin olunuz ki yukarıdaki sebeplerden dolayı kendi partisine oy veremeyen, kendisini; milliyetçi, ülkücü, vatansever, Atatürkçü, Kemalist, Türk Milliyetçisi diye ifade eden birçok İYİ Parti’li seçmen, yapılan bu yanlışlara ve haksızlıklara başkaldıranla; ‘Biat yok! Esas olan hizmet ve liyakattir.’ diyenle hareket etmiş, yanlışa düşmemiştir. Anlaşılacağı gibi yapılan yanlış, sadece sizin yanlışınızdır! 31 Mart’ta ve öncesinde, tilki ile plan yapılmış, kurt ile avlanılmış, sonra da koyun ile yas tutulmuştur. Yapılan tam manasıyla budur! Seçimlerin üzerinde 6 ay gibi bir zaman geçmesine rağmen hala cevabını bulamayan sorular vardır. Ne yazık ki bu sorulara cevap veremeyenlere soruyorum; Biz, neden iktidar tarafından mecbur bırakıldığımız ittifakta, neden bu kadar teslimiyetçi olduk? Eksik miydik? Anlatacaklarımız mı yoktu? Biz, neden HDP’nin de adayını çekerek %100 destek verdiği bir adaya seçmenimizden oy istedik? Biz, neden HDP seçmenin oylarıyla bizlerin oyunu sandıkta birleştirerek belediye başkanı seçme gayretinde bulunduk. Bunu da ‘ittifakın ruhuna böylesi uygun’ diyerek anlatan birini, genel başkan yardımcılığı ile ödüllendirdik? Bunu, inandığımız hangi değerlerimiz, ideallerimiz adına yaptık? Neden benim genel başkanım bunca yaşanmışlığa rağmen her şeyi unutup hayatının hiçbir köşesinde yolu bile kesişmeyecek bir adayın elini kaldırdı? Neden benim adayım TV ekranlarında kendisine sorulan ‘ülkücü müsünüz?’ sorusuna ‘evet ülkücüyüm’ diyemez? Neyin nesidir bu ittifak? Partimize ne kazandırdı? Ülke genelinde yüzde kaç oy aldık? Bunlara benzer cevap bekleyen bir sürü soru, ben ve benim gibi düşünen birçok İYİ Parti'nin partimin geleceği ve çizeceği yol adına umutlarını kırmıştır. Hazmetmek zor. 31 Mart süreci, fikir birlikteliğimize zarar vermiştir. Ülkü kardeşliğimizi yok etmiştir! Dördüncü kurultayımızda biat edene, sorgulamayana, genel başkan yardımcılığı unvanını vermek, güven duygumuzu kökünden zedelemiştir. Vefanın olmadığı yere vedanın anlamı yok diyerek, İYİ Parti İl Yönetim Kurulu Üyeliği’nden ve parti üyeliğinden istifa ettiğimi kamuoyuna bildiriyorum."