İYİ Parti’den Muharrem İnce tepkisi: ‘Oylarımızı düşürdü’

İYİ Parti’den Muharrem İnce tepkisi: ‘Oylarımızı düşürdü’

İYİ Parti’li Koray Aydın, seçimlerde CHP’nin cumhurbaşkanı adayı olan Muharrem İnce’nin bazı ifadelerinin, partisinin oylarını düşürdüğünü öne sürdü. Aydın, “Aldığımız siyasi pozisyonda eksiklerimiz oldu” dedi.

İyi Parti Genel Başkan Yardımcısı Koray Aydın, 24 Haziran seçimleri öncesi Millet İttifakı'ndaki ortakları CHP'nin cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce'nin bazı ifadelerinin partisinin oylarını düşürdüğünü söyledi. Aydın, "Aldığımız siyasi pozisyonda eksiklerimiz oldu" dedi.

Aydın, Sözcü'den Özlem Gürses'in sorularını yanıtlarken, ‘İYİ Parti olarak CHP ile bir gerginlik mi yaşıyorsunuz?’ şeklindeki soruya, “Hayır. O bir seçim ittifakı idi, bitti. İlkeler çerçevesinde bu partilerle ortak anlayışımız aynen devam ediyor. İlkeler oy kaybettirmez, oy kaybetmemizin başka nedenleri var. Aldığımız siyasi pozisyonda eksiklerimiz oldu, bir takım söylemler de bize zarar verdi” karşılığını verdi.

‘OYLAR HIZLA MHP’YE DÖNDÜ’

Koray Aydın, AKP seçmeninin içinde yüzde 10'u geçen, uygulamalardan son derece rahatsız olan, mütedeyyin ve muhafazakar bir kitlenin bulunduğunu ifade ederek,  “Sayın Muharrem İnce'nin bazı ifadeleri, Diyarbakır'a gidip “Kürtçe eğitim, Lazca eğitim” demesi İYİ Parti'ye gelen oyların hızla MHP'ye dönmesine neden oldu. Çünkü bu mitingler, bu sözler mütedeyyin seçmeni korkuttu. Burada bir etken daha var, CHP tarafından dile getirilen “İlk turda kazanıyoruz” söylemi” diye konuştu.

‘İYİ Parti'nin oylarıyla bunun ilgisi nedir?’ sorusuna da Aydın, şu karşılığı verdi:

“AKP bu söylemi kullandı. Muharrem Bey'i kendisine rakip seçti, onu yeneceğini hesap ediyordu. İYİ Parti'ye gelen muhafazakar seçmeni bu strateji ile kendine geri çekti. Oysa CHP – AKP çekişmesi ile asla iktidar değişmez. Bu iktidar ancak siyasi olarak İYİ Parti modellemesi ile muhafazakar kesimden, gerçek dindarların, hırsızlığa ve yağmaya tepki gösteren kesimin oy tercihini değiştirecek yer bulması ile değişir.”