İYİ Partili Dervişoğlu yargıya başvurdu

İYİ Partili Dervişoğlu yargıya başvurdu

İYİ Grup Başkanvekili Müsavat Dervişoğlu YKS tarihinin değiştirilmesinin kamu yararına, hukuka ve vicdana uygun olmadığını belirterek yürütmenin durdurulması için yargıya başvurdu.

İYİ Parti Grup Başkanvekili ve İzmir Milletvekili Müsavat Dervişoğlu YKS tarihinin değiştirilmesinin kamu yararına, hukuka ve vicdana uygun olmadığını belirterek yürütmenin durdurulması için yargıya müracaat etti.

Kızı bu yıl Yükseköğretim Kurumları Sınavına (YKS) girecek olan Müsavat Dervişoğlu, hükümetin gençlerle empati kuramadığını ifade ederek korona virüsü ile mücadele edilen bu günlerde gençlerin zaten stres altında olduğunu, öğrencilerin ve ailelerinin yıllarca verdiği emeğin keyfi sınav tarihi değişimi ile heba olabileceğini belirtti.

"Sadece sınav tarihleriyle değil gençlerin de hayalleriyle oynuyorsunuz" diyen Dervişoğlu dava dilekçesinde; "Normalleşme süreci sebep gösterilerek sınav tarihi bir ay erkene alınması sınava girecek gençlerde normalleşmenin tam tersi bir etki oluşturmuştur" ifadelerine yer verdi. Dervişoğlu “bu kararın öğrencilerin ve ailelerinin lehine olmadığını bu sebeple ivedilikle yürütmenin durdurulması gerektiğini” belirtti.