İYİ Parti’nin protestosu İBB Meclisi'ne damga vurdu

İYİ Parti’nin protestosu İBB Meclisi'ne damga vurdu

İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi toplantısına İYİ Parti’nin protestosu damga vurdu. AKP Meclis Grup Başkan Vekili Tevfik Göksu ile bir önceki toplantıda yaşanan tartışmaların etkisi sürerken, İYİ Parti Grup Başkan Vekili İbrahim Özkan kendisi davet edilmeden grup başkan vekilleriyle toplantı yapıldığı gerekçesiyle, İYİ Parti Grubu ile birlikte toplantıyı terk etti.

İBB Meclisi Ekim 2. Oturumu Yenikapı Avrasya Gösteri Merkezi’nde yapıldı. Meclis 1. Başkan Vekili Zeynel Abidin Okul’un açılış konuşmasının ardından söz alan İYİ Parti Grup Başkan Vekili İbrahim Özkan bir önceki meclis toplantısında kullanmış olduğu “Mitomanik Aforizmalar” söyleminden ötürü AKP Grup Başkan Vekili Tevfik Göksu’nun kendisiyle aynı ortamda olmak istemediği için, grup başkan vekilleri ile yaptığı toplantısına çağrılmadığını belirtti. Toplantıya çağrılmadığı için Meclis’i protesto eden Özkan kısa bir bilgilendirme yaptıktan sonra İYİ Parti Grubu meclis salonunu terk etti.

Özkan, konuşmasında durumu şöyle açıkladı:

“Pazartesi günkü İYİ Parti Grubum adına yapmış olduğum konuşmada kullandığım cümlelerden bir tanesi Ak Parti Grup Başkan vekilinin hoşuna gitmeyen bir cümle kullandım. Pazartesi günü akşam CHP Grup Başkan Vekili Doğan Subaşı beyefendi beni aradı bu söylemden dolayı Göksu'nun benimle bir arada olmak istemediğini, grup başkanvekili toplantısında benim olduğum ortamda olmak istemediğini söyledi. Bu konuyla ilgili Meclis Başkan Vekili Zeynel bey sabahleyin beni aradığında da aynı konuyu bana söylediler. Ben de kendilerine Mitomani söylemi ile ilgili izahatımı yaptım. Narsizmin gölgesinde mitomanik varsayımlar üzerine bir konuşma yapılacak cümlesini kullandım.”
 
MECLİS MUTABAKATLARINA UYMAYAN GÖKSU’DUR

Meclis mutabakatlarına uymayanın Ak Parti Grup Başkan Vekili Tevfik Göksu olduğunu belirten Özkan şöyle konuştu:

“Zeynel bey, bu konu ile ilgili özür dilemem gerektiği bana söyledi. Ben de bu konu ile ilgili özür dilemeyeceğimi çünkü bir önceki söylemlerde bizim grubumuza yancılar, malı götürenler, yandaşlar sürekli bu söylemleri söyledi. Söz verdikleri halde bir daha bu cümleyi kullanmayacağız diye büfeciler diye bizleri itham ettiler. Dolayısıyla bu söylemler Meclis’te üslup açısından daha önce yapmış olduğumuz mutabakatları uymayan Sayın Göksu’dur. Dolayısıyla bu söylemi Sayın Erdoğan CHP Genel Başkanı Sayın Kılıçdaroğlu için 13 Nisan 2020 tarihinde söyledi. Ben tabi burada bir ismi zikrederek söylemedim. Sayın Göksu'ya siz Mitomanik hastasınız demedim. “Mitomanik Aforizmalar” diye söyledim. Dolayısıyla bugün Zeynel beye konuyu izah ettim. Anladığım kadarıyla grup başkanvekilleri toplantısını biz de aşağıda bekliyoruz bizlerin davet edileceğini düşündük. Bundan önce böyle oluyordu.

AKP’NİN DEĞİL İBB’NİN MECLİS BAŞKAN VEKİLİSİNİZ

Konuşmasında Zeynel Abidin Okul’a da seslenen Özkan “Buradan Sayın Zeynel Bey’e şunu söylemek isterim, siz Ak Parti’nin değil İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin Meclis Başkan Vekilisiniz. İYİ Parti grubu adına burayı ben temsil ediyorum bizi bugün yapılan grup başkanvekilleri toplantısına davet etmediğiniz için sizleri kınadığımı ifade etmek istiyorum.  Bugün protesto etmek adına Meclis’e katılamayacağımızı kamuoyunun takdirlerine sunuyorum” diye konuştu.

Özkan konuşmasının ardından İYİ Parti Grubu ile birlikte meclis salonunu terk etti.

MECLİS BAŞKANI: “GRUP BAŞKAN VEKİLLERİ TOPLANTISI YAPMADIK

Bunun üzerine Meclis Başkan Vekili Zeynel Abidin Okul da bugün grup başkanvekilleri toplantısı yapmadıklarını belirtirken, mecliste söylemlerde hassasiyetle davranılması gerektiğini söyledi. Okul şöyle konuştu:

“Geçtiğimiz ay biliyorsunuz Mecliste hoş olmayan görüntüler ortaya çıktı kırıcı görüntüler kırıcı hareketler içerisinde bulunuldu ve bunu tabii tasvir etmek mümkün değil. Bizlerin görevi bu iklimi bu dost iklimini burada sağlamak. Büyükşehir Meclisini oluşturan bizler, İstanbul halkından almış olduğumuz yetkiyle buraya geldik. Ciddi sorumluluklarımız var İstanbul halkının sorunlarını çözme noktasında bir irade ortaya koymamız lazım.  Bu noktada ben herkesin üzerine düşen görevi layıkıyla yerine getireceğine inanıyorum.  Bundan sonraki süreçte de bütün arkadaşlarımızın bu konuda bizlere yardımcı olmasını ben umut ediyorum. Evet biz görüştük Doğan Bey ile görüştük bugün bir grup toplantısı yapmadık İbrahim Bey'in iddia ettiği gibi, Volkan Bey ile görüşmedik onu da söyleyeyim. Ortaya koyulan iddianın ben bu şekilde olmadığını ifade ediyorum. Bundan sonraki süreçte de ben tabii ki bu toplantıların devam etmesinden yanayım Meclisin sağlıklı bir şekilde yürümesi konusunda.  Ben bütün arkadaşlarımdan bu konuda yardım istiyorum.”