İYİ Parti’ye yakın yazardan, CHP’ye ‘çengel atma’ önerisi: ‘Hemen irtibat kuralım’

İYİ Parti’ye yakın yazardan, CHP’ye ‘çengel atma’ önerisi: ‘Hemen irtibat kuralım’

Yeniçağ yazarı Burhan Ayeri, ‘iktidara yakın medyanın yeni taktiğinin, yılların demirbaşı haline gelen bazı başkanları aday yaptırmama üzerine kurulu olduğunu’ belirterek, “Aynı odaklar bu yüzden bazı CHP'li belediye başkanlarını dışarıda bırakmak üzere yayınlarına hız verdiler. Oysa öyle isimler var ki, "Ceketini koysalar kazanacaklar" mevcut. İşte bunları iyi belirleyip İYİ Parti saflarına katmalılar” diye yazdı.

İyi Parti’ye yakın Yeniçağ yazarı Burhan Ayeri, partinin yerel seçimlere en iyi şekilde hazırlanılacağını, bu kez 24 Haziran’daki yanlışların görülmeyeceğini ifade ederken, ilginç bir öneride bulundu. İktidara yakın medyanın yeni taktiğinin, yılların demirbaşı haline gelen bazı başkanları aday yaptırmama üzerine kurulu olduğunu ifade eden Ayeri, “Aynı odaklar bu yüzden bazı CHP'li Belediye başkanlarını dışarıda bırakmak üzere yayınlarına hız verdiler. Oysa öyle isimler var ki, "Ceketini koysalar kazanacaklar" mevcut. İşte bunları iyi belirleyip İYİ Parti saflarına katmalılar” dedi.

Ayeri, ‘Şimdi adayları  belirleme zamanı’ başlıklı yazısında, İYİ Parti’nin, 2. Olağanüstü Kongresi ile yenilenme dönemini başlattığını belirterek, “Semih Yalçın yönetimindeki bazı MHP'liler istediği kadar karalama yapsınlar, saçılan ışıkları karartamıyorlar” ifadelerini kullandı.

‘ERKEN KALKAN KUŞ, SOLUCANI YAKALAR’

İngilizlerin, "Erken kalkan kuş, solucanı yakalar" sözüne gönderme yapan Ayeri, “Bunun benzerleri bizde de bolca var. Mesela, "Erken kalkan yol alır." Ortada erken seçim ihtimali kalmadığı göre İYİ Parti yerel seçimlerdeki adayların en uygunlarını seçecek zamana sahip. Vakit geçirmeden gerekli anketler yapılmalı, hiçbir şey son ana bırakılmamalı” dedi.

CHP’deki kurultay tartışmalarına değinen Ayeri, ‘yandaş’ diye nitelendirdiği medyanın yeni taktiği ve yerel seçimlere ilişkin önerilerini şöyle dile getirdi:

“Yandaş deyince bunların yeni taktikleri yılların demirbaşı hâline gelmiş bazı başkanları aday yaptırmama üzerine kurulu. Aynı odaklar bu yüzden bazı CHP'li Belediye başkanlarını dışarıda bırakmak üzere yayınlarına hız verdiler. Yapılan haberlere bakıyorsun hepsi düzmece. "Bip at, izi kalsın" cinsinden.

‘YARATILAN KAOSTAN YARARLANILMALI’

Yaratılan kaostan faydalanması gereken oluşum ise İYİ Parti. Küstürülen bazı belediye başkanları ile hemen irtibat kurulmalıdır. Kılıçdaroğlu'nun yarısı yenilenmiş yönetimi de zor toparlanır gibi görünüyor. Oysa öyle isimler var ki, "Ceketini koysalar kazanacaklar" mevcut. İşte bunları iyi belirleyip İYİ Parti saflarına katmalılar.”