İzlanda'da Bitcoin hırsızlığı

İzlanda'da Bitcoin hırsızlığı

İzlanda'da hırsızlar taktik değiştirdi. Daha önce Bitcoin sahiplerinin hesaplarına girerek kripto paraları çalan hırsızlar bu defa, Bitcoin üretimi için kullanılan 600 adet bilgisayarı çaldı. Çalınan bilgisayarların toplam değerinin ise yaklaşık 2 milyon dolar olduğu açıklandı.

İzlanda’da Bitcoin üretimi için kullanılan son derece güçlü 600 bilgisayar, hırsızlar tarafından çalındı. Polis yaşanan hırsızlık hakkında, ‘Kuzey Atlantik adasında yaşanan en büyük hırsızlık serisi’ açıklamasında bulundu.

nbcnews.com’un haberine göre, İzlanda medyasında “Big Bitcoin Heist” (Büyük Bitcoin Soygunu) olarak adlandırılan olayda güvenlik görevlisi de dahil olmak üzere yaklaşık 11 kişi gözaltına alındı.

Henüz bulunamayan güçlü bilgisayarların ise yaklaşık 2 milyon dolar değerinde olduğu bildirildi.

Polis komiseri Olafur Helgi Kjartansson hırsızlık hakkında, “Bu, daha önce görülmemiş ölçekte büyük bir hırsızlık, her şey bunun son derece organize bir suç olduğuna işaret ediyor.” açıklamasında bulundu.

KRİPTO PARA PİYASASINDA DÜŞÜŞ VAR

En yüksek hacimli ilk 10 kripto para biriminde genel bir düşüş gözlemlenirken piyasanın belirleyicisi Bitcoin son 24 saatte yüzde 1.62´lik bir düşüşle 11 bin 183 dolardan işlem gördü. Bitcoin 188 milyar 996 milyon dolarlık piyasa hacmiyle piyasanın yüzde 41.7´sini oluştururken piyasadaki 24 saatlik işlem hacmi 15 milyar 262 milyon dolar olarak gerçekleşti.