İzmir'de 1 Mayıs kutlamaları

İzmir'de 1 Mayıs kutlamaları

1 Mayıs İzmir'de Gündoğdu Meydanı'nda coşkuyla kutlandı.

İzmir'de, Gündoğdu Meydanı'nda binlerce kişinin katılımıyla gerçekleşen 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü kutlamaları Kardeş Türküler'in konseriyle sona erdi. Kutlamalardan geriye, alanda bırakılan çöpler kaldı. Yoğun güvenlik önlemlerinin alındığı kutlamalar boyunca, meydan, polis helikopteriyle de kontrol edildi. Arama ve giriş noktalarında herhangi bir sorun yaşanmadı.

Mitinge katılım sağlayan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, bugüne kadar İzmir'de katıldığı en kalabalık 1 Mayıs mitingi olduğunu söyledi. 

1 Mayıs kutlamaları için Gündoğdu Meydanı'na gelenler, üzerinde 'Sosyalizm için gönüllüyüz', 'Çocuk istismarına dur diyoruz', 'Şair olduk, yazar olduk, bir tek emekli olamadık', 'Babamın kıdemine dokunma', 'Vatanı korumak çocukları korumakla başlar' yazılı pankartlar taşıdı.

Bir kadın, giydiği beyaz gelinliğin ön kısmı kırmızı ve siyah boyalı halde ve elindeki bir bebek ile çocuk gelinleri protesto etti.

CHP'li Belediye Başkanı Tunç Soyer mitinge katıldı

Soyer: "Türkiye büyük bir değişimin eşiğinde. Bu büyüyen umut, o değişimin müjdecisi. O nedenle çok güzel bir gün. İnanıyorum ki gereğini yaptıkça bu umut çok daha fazla ete kemiğe bürünecek" diye konuşan Soyer, Çavbella marşına eşlik etti. 

13:00: TKP MK üyesi Senem Doruk konuşuyor: TKP yıllardır bu düzen değişmeli diyerek sosyalizm mücadelesini yükseltmeye devam ediyor