İzmir'deki orman yangını söndürülemedi

İzmir'deki orman yangını söndürülemedi

İzmir'in Karabağlar ilçesinde Pazar günü başlayan orman yangını henüz söndürülemedi.

Bir süredir yurdun dört bir yanında meydana gelen orman yangınlarına bir de İzmir'deki yangın eklendi. İzmir'de Pazar günü başlayan orman yangını hala kontrol altına alınamadı... 

İzmir'in Karabağlİzmir'in Karabağlar ilçesindear ilçesinde pazar günü çıkan ve şiddetli rüzgarın etkisiyle hızla büyüyüp, Seferihisar ile Menderes ilçelerine kadar uzanan orman yangının yayılması, önlendi. Yaklaşık 500 hektarlık alanı etkileyen yangında büyük alevler bulunmadığı belirtildi. Yangında sadece Çatalca ve Beyler mahallelerindeki iki noktadan dumanların yükseldiği, havadan ve karadan söndürme çalışmalarının devam ettiği bildirildi.

Karabağlar Tırazlı Mahallesi’nde geçen pazar günü saat 13.00 sıralarında başlayan orman yangını, saatteki hızı zaman zaman 60 kilometreyi bulan rüzgarın da etkisiyle hızla büyüdü. Menderes’ten Ürkmez ve Seferihisar ilçesi yönüne kadar olan yaklaşık 15 kilometrelik alana yayılan yangının ekiplerin aldığı önlemlerle köylere ulaşması engellendi. Yangının başlangıcından beri bölgede bulunan ve dün gece boyunca da söndürme çalışmalarına katılan Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, gece görüş sistemi takılı helikopterden ekipleri koordine etti. Yangın, rüzgarın de etkisini azaltmasıyla birlikte kırsal Beyler ile Çatalca mahalleleri yakınlarında yoğunlaştı. 500 hektarlık alanda etkili olan yangını söndürme çalışmalarının 20 helikopter, 200 arazöz ve orman işçileri ile sürdüğü bildirildi. Bu arada çıkış nedeni henüz belirlenemeyen yangınla ilgili özellikle vatandaşlardan gelen bazı ihbarlar sonrasında sabotaj olma ihtimaline karşı ekiplerin araştırmalarını sürdürdüğü belirtildi.

VETERİNERLER YARALI HAYVANLARA YARDIMA HAZIR

İzmir’in Karabağlar ilçesinde başlayan ve Menderes ile Seferihisar ilçelerine kadar ulaşan, 500 hektarlık alana zarar veren yangını söndürme çalışmaları sürerken, İzmir Veteriner Hekimleri Odası Yönetim Kurulu Başkanı H. Gökhan Özdemir de yazılı açıklama yaptı. Yangının en kısa sürede kontrol altına alınarak soğutma çalışmalarına başlanmasını dileyen Özdemir, “Bu süreçte orman yangınları nedeniyle mağdur olan yaralı yaban hayvanları için elimizden gelen katkıyı ortaya koyacağımızı belirtmek istiyoruz. Her zaman hatırlattığımız gibi, yanan sadece ormanlarımız değil, kaybımız da sadece hektarlık alanlar değil. Kaybettiğimiz doğal varlığımızın içinde yaban hayatın üyesi ve bizlere emanet canlılar da var. Biz veteriner hekimler olarak bu zor zamanda, yangınla mücadele sırasında yaralanmış olan yaban hayvanlarına ilk müdahalelerini yapmak amacıyla gönüllü klinisyen meslektaşlarımızla yardıma hazırız” dedi.

İzmir'deki orman yangını söndürülemedi