İzmir Emniyet Müdürü Hüseyin Aşkın yazdı

İzmir Emniyet Müdürü Hüseyin Aşkın yazdı

İzmir Emniyet Müdürü Hüseyin Aşkın’ın kaleme aldığı “Terör ve Algı Yönetimi” isimli kitap çıktı.

İzmir İl Emniyet Müdürlüğü görevini yaklaşık 4 yıldır sürdüren Hüseyin Aşkın terörizmle mücadele alanında çalışmalara ışık tutacak bir eser ortaya çıkarttı. Uzun süredir çalışmaları devam eden “Terör ve Algı Yönetimi” isimli kitap B Yayınları tarafından okuyucuya ulaştırılmaya başlandı.

Müdür Aşkın kitabının giriş kısmında, “Bana milletimi, vatanımı ve bu toprakların eşsiz kültürünü sevmeyi öğreten, hiç okula gitmediği halde okumaya büyük değer veren ve beni okutmak için çırpınan canım anneme…” açıklaması yaptı. Aşkın, kitabın ithaf bölümünde, “Bin yıldır bu topraklar bize yurt olsun, Türk Milleti ebediyen hür yaşasın diye asil kanlarını döken kahraman şehitlerimize ve gazilerimize” ifadelerini kullandı.

Kitabın önsözünde içerik ile ilgili bilgiler de veren Müdür Aşkın’ın ifadeleri şöyle:

“Terör, toplum üzerinde baskı, korku, panik ve yıldırma gibi yöntemlerle amaçlarına ulaşmak ister. Bu amaçlara ulaşmak için yapılan organize eylemleri ve saldırıları tanımlayan terörizm kavramı da binlerce yıldır neredeyse her toplumun ve devletin maruz kaldığı bir tehlike olarak varlığını sürdürmüş, günümüzün modern iletişim teknolojilerinde yaşanan gelişmelere bağlı olarak çeşitli dönüşümler geçirerek küresel bir sorun haline gelmiştir. İlk başta ulusal düzeyde yaşanan terör eylemlerinin 2. Dünya Savaşı’nın ardından özellikle de 11 Eylül 2001 saldırılarından sonra daha çok küresel bir niteliğe büründüğü ve dünya genelinde tüm toplumlar için çözülmesi gereken en önemli sorunlar arasında yer aldığı söylenebilmektedir.

Türkiye’de terör eylemleri PKK terör örgütünün kurulmasının ardından 1980’lerin başından itibaren yoğunlaşmıştır. PKK, aşırı sol örgütler, DAEŞ ve FETÖ gibi terör örgütlerinin eylemleri yalnızca Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi ile sınırlı değildir. Terör eylemleri uzun süredir ülke geneline yayılmıştır. Böylesine büyük ve küresel bir sorun haline gelmiş meselenin çözümü için uluslararası işbirliği gerekmektedir. Terörün tek bir nedeni yoktur. Bu yüzden terörle mücadelede tek bir çözüm yönteminden söz etmek de mümkün değildir. Bilgi ve iletişim çağında terörle mücadelede iletişim araçları vazgeçilmezdir”

Müdür Aşkın’ın yaklaşık 400 sayfa olan kitabında; terör ve terörle mücadele süreci ile terörle mücadelede toplumsal duyarlılık ve farkındalık yaratmada iletişim ve sosyal medya isimli iki ana başlık yer alıyor. Bu başlıklar altında, terör, darbe, kalkışma, anarşi, dinsel tanımlar, finans, bölücü faaliyetler ile farklı ülkelerin mücadele stratejileri anlatılıyor. Medya ve terör konusunun geniş incelendiği kitapta sosyal medya platformları, algı yönetimi, propaganda gibi konular bulunuyor.

İzmir Emniyet Müdürü Hüseyin Aşkın yazdı