İzmir Menemen'den 'Sıfır' noktasına

İzmir Menemen'den 'Sıfır' noktasına

Zeytin Dalı Harekatı kapsamında Afrin'e yönelik operasyonlar sürerken İzmir Menemen Belediye Başkanı Tahir Şahin harekattaki birlikleri komuta eden merkezi ziyaret etti. Şahin, komuta merkezine 35 bin adet yoğurt ve tonlarca peynir, zeytin götürdü.

Türk Silahlı Kuvvetleri'nce (TSK) Suriye'nin Afrin kentine yönelik sürdürülen 'Zeytin Dalı Harekatı', 51'inci gününde. Afrin'i kuşatan TSK ve ÖSO, Cinderes ile Afrin güzergahında bulunan Bableit Havaalanı ve Kara Tepe, Kana Kauer, Culbul, Kastel Keçik, Ali Beek, İki Büyüklük, Kabir ile Ege köylerini ele geçirdi.

TSK birlikleri ve ÖSO güçleri, kontrolünü ele geçirdiği Bableit Havaalanı ile 8 köyde tuzaklanan patlayıcıların imhası için çalışma yürütürken, Özgür Suriye Ordusu unsurları alınan Halidiye köyü bölgesinde toplanarak, Afrin kent merkezine birkaç kilometre uzaklıktaki Basilhaye köyüne operasyon başlattı.

Ağır silahların bulunduğu araçlarla ve yaya olarak ilerleyen ÖSO askerleri, Basilhaye köyüne yakın bir noktada konuşlandı. Genelkurmay Başkanlığı'nca operasyona ilişkin yapılan açıklamada, harekâtın başından bu yana 96'sı son 24 saatte olmak üzere, toplam 3 bin 300 YPG'linin öldürüldüğü bildirildi.