İzmir'de 6,9 büyüklüğünde deprem: 58 can kaybı

İzmir'de 6,9 büyüklüğünde deprem: 58 can kaybı

Merkez üssü İzmir Seferihisar olan 6,9 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Deprem İstanbul dahil birçok yerde hissedildi. Depremde çok sayıda binanın yıkıldığı ve 58 kişinin hayatını kaybettiği belirtildi.

Kandilli Rasathanesi, merkez üssü Ege Denizi'nin Seferihisar açıkları olan 6,9 büyüklüğünde deprem meydana geldiğini açıkladı. AFAD ise depremin büyüklüğünü 6,6 olarak duyurdu. AFAD, depremde 58 kişinin hayatını kaybettiğini duyurdu.

Deprem İstanbul dahil birçok ilde hissedildi. İzmir'de vatandaşlar panikle sokağa çıktı. 

Samsun'da konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, can kaybının 58'e, yaralı sayısının ise 896'ya yükseldiğini duyurdu.

Rıza Bey apartmanı enkazından yaşlı bir erkek vatandaşı daha çıkartıldı

Aydın'da 5,1 büyüklüğünde deprem

Merkez üssü Aydın Kuşadası olan 5,1 büyüklüğünde artçı sarsıntı meydana geldi. Deprem saat 18.14’te meydana geldi ve derinliği 7,73 kilometre olarak açıklandı. İzmirliler depremi hissettiklerini aktardı.

Gece 12'ye kadar toplu ulaşım ücretsiz

Tunç Soyer, araç trafiğinin azalması için gece 12'ye kadar toplu ulaşımın ücretsiz yapıldığını belirterek İzmirlilere caddeleri boşaltma çağrısında bulundu.

Soyer ayrıca, şehiriçi otobüsleri yağmurdan korunmak isteyen vatandaşların kullanımına açmak üzere Aşık Veysel rekreasyon alanına getireceklerini duyurdu.

İBB'den İzmir'e 150 personel ve 27 araçlık destek

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun talimatıyla İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne (İBB) bağlı AKOM’da kriz masası kuruldu. İBB İtfaiyesi, İSKİ ve Destek Hizmetleri Daire Başkanlığı’na bağlı toplam 150 personel ve 27 araçla deprem bölgesine hareket etti. İBB ekiplerinin, deprem bölgesinde günlük 4 bin kişiye, 10 gün boyunca, sıcak yemek servisi sağlayacağı bildirildi.

AFAD'dan önemli uyarı

AFAD, depremden etkilenen bölgedeki yurttaşlara uyarılarda bulundu. Doğalgaz ve su vanaları ile elektrik şalterlerinin kapatılması gerektiğini söyleyen AFAD, "İzmir, Muğla ve Aydın'da 115 sahada enerji ve 10 sahada servis kesintisi bulunmakta olup kesintilerin giderilmesi için ekipler çalışmaktadır"

ifadelerini kullandı.

Altı kişi gözaltında

İçişleri Bakan Yardımcısı Muhterem İnce, sosyal medyada deprem sonrası yapılan nefret söylemi içeren bazı paylaşımlarla ilgili 25 kişi için işlem başlatıldığını ve 6 kişinin gözaltına alındığını duyurdu. İnce, “Yazdıkça yargılanacaksınız” dedi.

Ege Üniversitesi'nden kan çağrısı

Ege Üniversitesi sosyal medyadan yurttaşlara 'kan bağışı' çağrısında bulundu. Yapılan açıklamada, "Acil servisimizde, ihtiyaç halinde kullanılmak üzere önlem amaçlı kan ihtiyacı bulunmaktadır. Kan vermek isteyen vatandaşlarımızın Ege Üniversitesi Kan Merkezine müracaat etmeleri rica olunur" denildi.

196 artçı sarsıntı

İzmir’in Seferihisar ilçesinde meydana gelen depremin ardından bölgede çok sayıda artçı yaşanmaya devam ediyor. Depremin ardından 23 tanesi 4’ten büyük, bir tanesi 5’ten büyük olmak üzere toplam 170 artçı sarsıntı yaşandı.

AKUT İzmir lideri: Çok büyük bir kargaşa yaşanıyor

AKUT İzmir Ekip lideri Ramazan Ergut, çok büyük bir kargaşa yaşandığını, evlerin yıkık olduğu bilgisi geldiğini belirterek, "Vatandaşlarımızdan ricam, yolları açık bıraksınlar. Yardım ekiplerinin bölgeye ulaşması gerekiyor." diye konuştu.

AFAD: İzmir'in yanı sıra çevre illerden de personel ve araçlar destek amacıyla bölgeye sevk edildi.

"İzmir açıklarında meydana gelen #deprem sonrası arama kurtarma ve ilk yardım ekipleri bölgeye ivedilikle gönderildi.

İzmir'in yanı sıra çevre illerden de personel ve araçlar destek amacıyla bölgeye sevk edildi.

Gelişmeleri takip ediyoruz."

Yunanistan'da mini-tsunami

AFP'de yer alan son dakika bilgisine göre; Ege Denizi'nde meydana gelen depremlerin ardından Yunanistan'ın Samos adasında mini bir tsunami meydana geldi. Deprem binalara zarar verdi.

Kızılay Kan Merkezi yanındaki bina vinçlerle güçlendiriliyor

Depremin ardından yan yatan Kızılay Kan Merkezi'nin yanındaki bina vinçlerle güçlendiriliyor. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, güçlendirme çalışmasını Twitter hesabından paylaştı.