Kabataş yalancısına da bir haller oldu: AKP ortak aklı devreye sokmadı

Kabataş yalancısına da bir haller oldu: AKP ortak aklı devreye sokmadı

Karar yazarı Elif Çakır, son günlerde yeniden tartışma konusu olan Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'nin tıkandığını belirtti.

Elif Çakır, bugünkü "AK Parti’de ortak akıl hakim olsaydı..." başlıklı yazısında, "Bu sistem daha iyi yazılamaz mıydı? Yazılabilirdi. Ama bunun yolu ortak aklın devreye sokulmasıyla mümkün olabilirdi" ifadelerini kullandı. 

Elif Çakır'ın yazısından ilgili bölümler şöyle:

***

Bu sistem daha iyi yazılamaz mıydı? Yazılabilirdi. Ama bunun yolu ortak aklın devreye sokulmasıyla mümkün olabilirdi.

Ortak akıl deyince ben, tabi ki muhalefetin de anayasa çalışmalarına katılmalarını kast ediyorum. Ama bırakın muhalefeti, AK Parti’nin kendi içinde bile ortak akıl kullanılmadı. Mesela kamu reformu alanının saygın otoritelerinden olan Prof. Dr. Ömer Dinçer’in söyleyecekleri vardı. O  dönem bunları partisinde anlatamadı, bir gazetede yazdı.

***

AK Parti MHP ile sistem değişikliğini yazarken ortak akıl mekanizmaları devrede olsaydı bugün yine Türkiye Cumhurbaşkanlığı Sistemi’ne geçilirdi elbette. Hatta referandumdan daha yüksek bir sonuçta alınabilirdi. Diyelim ki ülkenin saygın hukukçularına, anayasa uzmanlarına muhalif diye kulak verilmedi. Diyelim ki muhalefet partilerinin görüşlerine bakılmadı, söylediklerine kulak tıkandı.

AK Partinin bakanlarından Ömer Dinçer’in yazdıklarına bakılsaydı, söylediklerine kulak verilseydi... Bugün AK Partili milletvekilleri “Züğüt Ağa” benzetmeleri yapmazlardı.

Ülkemizin iki yıl önce var olan sorunlarını daha da derinleştiren bir değişiklik çıkmazdı. AK Partiden bugün sistem aksamaya başladı açıklamalarını değil, yeni sistemin ülkenin sorunlarını nasıl çözdüğüne dair açıklamalar duyabilirdik.

AK Parti’de ortak akıl hakim olsaydı...