Kadıköy'de polis Suruç anmasına saldırdı

Kadıköy'de polis Suruç anmasına saldırdı

Kadıköy'de yapılacak olan Suruç açıklaması öncesinde polis yürüyüş yapan kitleye saldırdı. Polis, HDP milletvekillerini ve HDK Eş Sözcülerini tekmelerken, kitleye de biber gazı attı.

Suruç katliamının 4. yıldönümü için Kadıköy Halitağa'da her ay yapılan oturma eylemi sonrasında polis, kitleye saldırdı. Suruç ailelerinin oturma eylemi sonrasında, kitle Kadıköy Süreyya Operası önünde yapılacak açıklama için yürüyüşe geçti. Bu sırada kitlenin önü polis barikatıyla kesildi. Yürüyüş kolu önünde yürüyen HDP Milletvekili Murat Çepni, HDK Eş Sözcüleri Gülistan Kılıç Koçyiğit ve Sedat Şenoğlu'na tekmelerle saldırdı. 

33 kişinin katledildiği Suruç Katliamı’nı İstanbul Kadıköy’de anmak isteyen kitleye polis müdahale etti. Çok sayıda kişi gözaltına alınırken CHP İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu karşılaştıkları polis şiddetini Twitter’dan anlattı. Tanrıkulu Twitter’dan açıklama yaparak, “Şiddetle karşı karşıya kaldık. Gas sıktılar, plastik mermi sıktılar” dedi.

Kadıköy'de polis Suruç anmasına saldırdı

HDP İstanul Milletvekili Erol Katırcıoğlu da polisin plastik mermisinden dolayı yaralandı. Katırcıoğlu’nun karnına plastik mermi isabet etti. 22 kişi gözaltına alındı.

HDP İstanbul Milletvekili Erol Katırcıoğlu'na, plastik mermi sıkıldı. Gazete Duvar'a konuşan Katırcıoğlu, "Yakından ateş ettiler. Hedef alındım. Üç tane plastik mermi üst üste sıktılar" dedi.