'Kadına yönelik şiddetin sorumlusu AKP iktidarıdır'

'Kadına yönelik şiddetin sorumlusu AKP iktidarıdır'

CHP Sinop Milletvekili Barış Karadeniz, “Tüm toplumumuzu yaralayan kadına yönelik şiddet, son 15 yılda inanılmaz derecede artarken, çözüm üretmesi gereken sorumlu iktidarın acz içinde kendinden başka suçlu araması utanç vericidir. ” dedi.

CHP Sinop Milletvekili Karadeniz, 25 Kasım Uluslararası Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele ve Dayanışma Günü nedeniyle yaptığı açıklamada, kadına yönelik şiddetin Türkiye’deki boyutuna dikkat çekti. Son 15 yılda kadınlara yönelik şiddetin yüzde bin 400’lere ulaştığını vurgulayan Karadeniz şunları ifade etti:

“Kadınlarımız her gün biraz daha sosyal hayattan, ekonomik hayattan ve siyasal hayattan uzaklaştırılıyor. Eşinden, babasından, abisinden, oğlundan ya da hiç tanımadığı erkekler tarafından şiddet görüyor. En acısı da en yakınlarındaki kişiler tarafından katlediliyor. Bu topraklarda, her gün 5 kadınımız öldürülüyor. Tüm toplumumuzu yaralayan kadına yönelik şiddet, son 15 yılda inanılmaz derecede artarken, çözüm üretmesi gereken sorumlu iktidarın acz içinde kendinden başka suçlu araması utanç vericidir. Kadın ve erkek eşitliğini inkar eden bir iktidar, Cumhuriyet Halk Partisi’ni hedef göstermesi ve Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’nun sözlerini çarpıtması garabettir. Kadınlarımıza yönelik şiddetin, cinsel istismarın engellenmesi istiyorsa bunun tek adresi CHP’dir. Ülkemizin, aydınlık yarınlara Atatürk’ün ilke ve devrimlerine inanmış kadınlarımızın gücü ile ulaşacağına inanıyorum.”