Kadir Topbaş'ın istifasının ardından ne dediler?

Kadir Topbaş'ın istifasının ardından ne dediler?

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Meclisi'nde yaşanan 'veto krizinin' ardından Kadir Topbaş, gerçekleştirdiği basın toplantısında 13 yıldır sürdürdüğü görevinden istifa etti. Topbaş istifasıyla da AKP tarihinde 'görevinden istifa eden ilk belediye başkanı' oldu. Topbaş'ın istifa etmesinin ardından gelen tepkileri sizler için derledik.

Fidel Okan: Adam yerine konulmadığı için Kadir Topbaş'ın "istifa" ettiği anlarda daha ağır muameleye tabi tutulan Melih Gökçek "istifra" etmiş olabilir.

Erdal Aksünger: Kadir Topbaş: "Buradan muhalefete ekmek çıkmaz" demiş :)) Bize senin ekmeğin lazım değil,zaten damadın ve şıhları fırın dolusu yemiş

Sinan Oğan: 1- İstanbul'da 4.180.329 oy alan Kadir Topbaş ın istifa sebebine hükümet sözcüsü sırıtarak "istifa şahsidir" diyor! Bu, seçmene hakarettir. 2- Muhalefete bir açıklama yapmıyorsunuz ama Kadir Topbaş ın aldığı 4.180.329 oyun sahiplerine neden istifa ettiğini açıklamak zorundasınız!

Erol Kaya: "İstifa kararı sayın başkanımızın bir takdiridir. Şahsi bir karardır. Daha önce de bunlarla karşılaştık. İstanbul'da takdire şayan işler yapan bir başkanımızdır. İstanbul'da onu bir Kadir abi ve beyefendi olarak tanıdık. Bundan sonra Valimizin yapacağı çağrıyla istişareler başladığında, süreç de başlamış olacak."

Mustafa Hoş: kısaca kadir topbaş meselesi... damat işi dahil, yolsuzluk iddiası çok şey oldu.bir şey olmadı. ranta dokundu ve ipi anında çekildi.

Mahir Ünal: Sayın Topbaş, davasına bağlı olduğunu, gördüğü lüzum neticesinde istifa ettiğini belirtti. Kavgasız, gürültüsüz gerektiği şekilde bunu bir nöbet değişimi olarak görmesi sonucunda bir İstanbul beyefendisine yakışır şekilde açıklamalarında ifade etti. Şu sebepten dolayı istifa etti diye bir izahta bulunmak yanlış olur. 10 gün içerisinde Valilik meclisi toplantıya çağıracaktır ve gerekli değerlendirmeler sonucunda bu konudaki kararımızı kamu oyuyla paylaşacağız.

Mustafa Balbay: Kadir Topbaş yönetmediği belediyenin başkanlığından istifa etti. Sonra da "buradan muhalefete ekmek çıkmaz" dedi. Yuh!

Ferhat Tunç: Kadir Topbaş istifa etti, geride betona dönüşmüş, yeşili, parkları ve meydanları yağmalanmış, talan edilmiş bir İstanbul bırakarak! 

Ertuğrul Gülsever: Burada bir itibarsızlaştırma vardı. Zaten istifası sırasında da Kadir Topbaş bunu çok aleni olarak söyledi. Söylediği şey, "İnsan her şeyi affeder ama adam yerine konulmamayı değil" oldu. Burada Kadir Topbaş adam yerine koyulmadı. Bu bardağı taşıran son damlaydı diye düşünüyorum.

Erdoğan Toprak: Kadir Topbaş'ın istifası çok manidar bir istifa. Yorgun değildim diyor, heyecanımı kaybetmedim diyor. Ama istifa ediyor. Seçilmişlerin, seçmenlere karşı bir sorumlulukları vardır. Niye istifa ediyorsun o zaman? Bunun perde arkasını veya detaylarını açıklamak zorundadır Kadir Topbaş.

Abdüllatif Şener: Kadir Topbaş istifa etti. Kendisini İstanbul'u betona çeviren, kenti ve doğayı yağmalayan rant projelerin "mimarı" olarak hatırlayacağız!

Mehmet Ali Güller: Kadir Topbaş: "Çocuklarıma vakit ayıramadım. Çocuklarımızı hırsız gibi sevdik. Evimize hırsız gibi gittik" Nasıl bir benzetme bu böyle!!!

Dr. Selim Temurci: Büyük sorumluluğumuz, emanet şehrimiz İstanbul'da, İBB Başkanı olarak önemli hizmetlere imza atan Kadir Topbaş Başkanımıza teşekkür ediyorum

İsmail Küçükkaya: Kadir Topbaş istifa etti; yaklaşık bir yıldır belediyeyi zaten kendisi yönetmiyordu.

Mücahit Avcı: Yetmez ama evet. Kadir Topbaş’ın ardından Melih Gökçek, Recep Altepe ve Ahmet Edip Uğur’un da istifalarını bekliyoruz.

Gürsel Tekin: Sayın Kadir Topbaş, kendi partililerin sana kumpas kuruyorlar. Cesur ol ve kararı idare mahkemesine taşı. Yanındayız...

Yıldırım Kaya: Kadir Topbaş İstifa ettirildi. İ.Melih Gökçek ne zaman istifa edecek! Bekliyoruz...

Gülay Yedekçi: Sadece bir istifadan bahsetmek mümkün değildir, Kente ihanet oyunlarının İBB yüzüdür. Doğa her şeyi affeder ama talanın, rant uğruna katliamın affı yoktur. İstanbullular sizi affetmeyecek. İstanbul'un boğazına yağlı urganlar çektiler, şehrin kalbine hançer sapladılar. İhanetiniz unutulmayacak,İstanbullular sizi affetmeyecek. Yüzlerce rant projesine attığınız imzaların 5 projeyi onaylamayarak affını dilemeyin, İstanbullular sizi affetmeyecek