Kaftancıoğlu hakim karşısında: Nazım Hikmet şiiri de dosyada

Kaftancıoğlu hakim karşısında: Nazım Hikmet şiiri de dosyada

CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu, bugün 5 ayrı suçtan 17 yıla kadar yargılandığı davada 3. kez hakim karşısına çıktı. İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu ve CHP'nin 80 il başkanı Kaftancıoğlu’na destek vermek için adliyeye geldi. Mahkeme kararını açıklamak üzere duruşmaya ara verdi. Öte yandan Canan Kaftancıoğlu'nun 18 Temmuz'daki celse sonrasında adliye önünde basın açıklaması yaparken okuduğu Nazım Hikmet'in bir şiirinin de dava dosyasına girdiğini ortaya çıktı.

CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu'nun 2012-2017 tarihleri arasında sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımları nedeniyle hakkında “Cumhurbaşkanına hakaret”, “Kamu görevlisine görevinden dolayı hakaret”, “Türkiye Cumhuriyeti Devletini alenen aşağılama”, “Halkı kin ve düşmanlığa alenen tahrik etmek” , “Terör örgütü propagandası yapmak” suçlarını işlediği belirtilerek 4 yıl 10 aydan 17 yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılması talep edildiği davada 3.duruşma başladı.

Çağlayan’da bulunan İstanbul Adliyesi önünde gelen CHP'nin 80 il başkanı ortak açıklama yaptı.Kaftancıoğlu’na destek vermek amacıyla açıklama yayınlayan CHP’li İl Başkanları, “Kaftancıoğlu Davası, soruşturmanın başlatılmasından iddianamenin hazırlanmasına kadar baştan sona siyasi bir davadır. Cumhuriyet Halk Partisi üzerinden toplumsal muhalefete gözdağı verilmek için açılan bu dava, ifade özgürlüğüne ve demokrasiye karşı açıkça bir darbedir. ” dedi.

“SEÇİM SONRASI YARATILAN ATMOSFERİN KARŞILIĞINI YAŞIYORUZ”
İmamoğlu, adliyeden ayrılırken yaptığı kısa açıklamada, “Bugün Sayın Kaftancıoğlu'nun, İl Başkan'ımızın, yol arkadaşımın duruşması var. Elbette hukuka uygun olmayan bir seçim sonrası oluşan atmosfer nedeniyle ortaya koyulmuş bir soruşturmanın karşılığını yaşıyoruz. Ülkeyi bu tür ortamlarla germenin ya da insanlar arası kutuplaşmayı bir vesile ile hele hele hukuk yoluyla büyütmenin sıkıntısını yaşıyoruz. Umuyorum yargı mercileri, yargıçlar, hakimler ülkeme bu sıkıntıyı yaşatmaya bir son verir. Çünkü ülkenin normalleşmesini diliyoruz. Ülkenin gerçek sorunlarıyla uğraşılmasını diliyoruz. Canan Kaftancıoğlu'nun, İl Başkan'ımızın, yol arkadaşımızın her zaman yanındayız” ifadelerini kullandı.

NAZIM HİKMET ŞİİRİ DE DAVA DOSYASINA GİRDİ
Mahkeme başkanı, Canan Kaftancıoğlu'nun 18 Temmuz'daki celse sonrasında adliye önünde basın açıklaması yaparken Nazım Hikmet'in bir şiirini okuduğunu ve okuduğu şiiri sosyal medya hesabından paylaştığını belirterek, bu evrakın da dava dosyasına girdiğini söyledi.

İŞTE O ŞİİR

Sen bu kavgada
bir nokta bile değil,
bir küçük, eğri virgül,
bir zavallı vesilesin!..

Ben kızabilir miyim sana?

Sen de bilirsin ki, benim adetim değildir
bir posta tatarına
bir emir kuluna sövmek,
efendisine kızıp
uşağını dövmek!