Kamu Emekçileri de 'Adalet Yürüyüşü'nde

Kamu Emekçileri de 'Adalet Yürüyüşü'nde

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu önderliğindeki kortej geceyi Sakarya Hendek Nuriye Mahallesi'nde kurulan kamp alanında geçirdi. Kılıçdaroğlu 'Adalet yürüyüşünün 16. gününe başlamadan çok erken saatlerde, Diyarbakır Emniyet Müdürü’yken 2001 yılında şehit edilen Gaffar Okan’ın Hendek’teki mezarını ziyaret etti. 16. gün yürüyüşü Kılıçdaroğlu'nun açıklamasının ardından başladı. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu yaptığı açıklamada terörün hala can yaktığını belirterek, "Terörle mücade

15 Haziran Perşembe günü Ankara Güvenpark’tan yola çıkan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu öncülüğündeki adalet korteji, onaltıncı gününde de İstanbul’a doğru yürüyüşüne devam ediyor. Kortej on altıncı günde Hendek’ten yola çıktı.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu Ankara'dan başlattığı 'Adalet Yürüyüşü'nün 16'ncı gününde önce Sakarya'nın Hendek İlçesi Nuriye Mahallesi'nde bulunan mola yerinden ayrılarak, şehit Emniyet Müdürü Gaffar Okkan'ın ilçedeki mezarını ziyaret etti. Kemal Kılıçdaroğlu dua okuyarak şehit emniyet müdürünün mezarına çiçek bıraktı. Daha sonra yürüyüşün yapılacağı alana geçen Kılıçdaroğlu açıklamada bulundu.

TÜM DETAYLARIYLA 16. GÜN

12.20  Son seçimde CHP'den milletvekili adayı olan Herkes İçin Acil Sağlık Derneği (HIASD) kurucusu Doktor Ülkümen Rodoplu, yürüyenlere ayak tabanlığı dağıttı, ayağı yaralananlara pansuman yaptı, sağlık bilgileri verdi.

12.00  'Adalet Yürüyüşü'ne katılan CHP Aydın Milletvekili Hüseyin Yıldız, rahatsızlandı. Sakarya Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırılan Hüseyin Yıldız, burada tedavi altına alındı. Hastane yetkilileri, Hüseyin Yıldız'ın kalp spazmı geçirdiğini, kontrol amacıyla 24 saat gözetim altında tutulacağını bildirdi.

11.44 Adalet Yürüyüşü’ne 16. gününde, Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu (KESK) Eş Başkanları Lami Özgen ve Şaziye Önder ile çok sayıda KESK’li de katıldı. Çok sayıda oyuncu ve sanatçının da katıldığı yürüyüşte 5 kilometre yol kat edildikten sonra günün ilk molası verilecek.

11.00 Tiyatro oyuncusu Gülriz Sururi'nin sabah saatlerinde katıldığı korteje bugün, KESK Başkanı Lami Özgen ile sanatçılar Selda Bağcan ve Haydar Ergülen'in de katılması bekleniyor.

Gülriz Sururi T24'e yaptığı açıklamada, ‘paralı asker’ olarak kullanıldığını ifade ettiği Mehmetçikler, cezaevindeki gazeteciler ve cahil ‘bırakılan’ gençler için yürüdüğünü söyledi. "Bu iş burada durmayacak, bu bir başlangıç ve sonucu gelecek. Ülkeye bu yürüyüş demokrasiyi getirecek." diyen Sururi, konuşmasını şöyle sürdürdü:"Basınımız, gazetecilerimiz için adalet istiyorum. En önemlisi de eğitim için adalet istiyorum. Cahil gençler yerleşip bu ülkenin sahibi olacaklar diye çok korkuyorum. Tam zamanında başladı bu yürüyüş, inşallah Kemal beyi cumhurbaşkanı olarak da görmek isterim çok"

10:30  Kortej yürüyüşünü sürdürüyor.

09:58 Akova Büyükdere Mahallesi'nde günün ilk molası verildi. İlk etapta 7 kilometre yüründü.

09:45 Yürüyüşe torunuyla birlikte katılan bir Hendekli, "Yataktan çıktığım gibi geldim. Çok istiyordum katılmayı, kalbim yürüyenlerle birlikte" dedi.

09:30 - Hendek merkezden geçerken Rabia işareti yapanlarla yürüyüşe destek verenler bir arada kortejin geçişini izledi.

09:20 Kortej Sakarya girişinde vatandaşların büyük ilgisiyle karşılandı. Sakaryalılar yürüyüşe katılanlara su, ayran ve kuruyemiş ikram etti. 

09:15 MHP'li vatandaşlar da Adalet Yürüyüşü'ne yer yer kenardan yer yer de korteje katılarak destek vermeye devam ediyor.

09:00 Adalet korteji Sakarya girişinde bir grup BBP’li tarafından karşılandı. Kortejin ön kısmında bulunan CHP İstanbul milletvekili Gürsel Tekin’in yanına gelen bir grup vatandaş “Bizler rahmetli Muhsin Yazıcıoğlu’nun yol arkadaşlarıyız. BBP yönetimi destek vermiyor ama BBP örgütü olarak biz Adalet Yürüyüşü’ne destek veriyoruz” dediler. Yaklaşık 20 kişiden oluşan grup daha sonra korteje dahil oldu.

08:30  Kılıçdaroğlu’nun kısa açıklamasının ardından kortej yürüyüşe geçti.

07:30 CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, Diyarbakır Emniyet Müdürü’yken 2001 yılında şehit edilen Gaffar Okan’ın Hendek’teki mezarını ziyaret etti.

Kılıçdaroğlu yürüyüşün 16'ıncı gününde yollarına inançla, kararlılıkla devam edeceklerini belirterek, "Bugün Adalet Yürüyüşü'müzün 16'ıncı günü. Yolumuza yine inançla, kararlılıkla devam edeceğiz. Bugünkü basın toplantısını şehit aileleriyle birlikte yapıyoruz. Sabah Gaffar Okkan'ın mezarlığını ziyaret ettik. Gaffar Okkan Diyarbakır'da terörün en yoğun olduğu dönemde görev yapan emniyet müdürümüz. Terörle mücadele konusunda Gaffar Okkan'ın kararlılığı sadece Diyarbakır'da değil, Türkiye'nin her köşesinde takdir toplamıştır. Terörle mücadelede halkın desteğini almak, halkla terörü ayırmak konusunda halkın verdiği mücadele, izlediği yol ve yöntem gerçekten son derece değerlidir. Bütün emniyet teşilatının da Gaffar Okkan'ı örnek olarak almasını yürekten isterim. Teröristler tarafından öldürüldüğünde bütün Diyarbakır yas tuttu. Öldüğü gün Uğur Mumcu'nun yine bir teröre kurban gittiği gündür. Diyarbakırlıların büyük bir kısmı çocuklarına, Gaffar Okkan öldükten sonra onun ismini vermiştir, kendisini rahmet ve şükranla anıyoruz. Allah rahmet eylesin diyoruz, Gaffar Okkan'ı unutmayacağız" dedi.

Terörün hala can yaktığını söyleyen Kılıçdaroğlu konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Terörden çok çektik, acı çektik, analar ağlamasın diye zaman zaman söylemlerde bulunduk. Zaman zaman şiirler okuyup türküler yaktık ama önleme konusunda önemli adımlar atamadık. Terör hala can yakıyor, özellikle terörle mücadele konusunda emin olun son derece samimiyiz ve her sefer her ortamda dile getiririm derim ki, terörle mücadele konusunda bizden ne istiyorsunuz siz? Biz size her türlü desteği vermeye hazırız. Biz terörü istemiyoruz, kendi topraklarımızda huzuru ve adaleti istiyoruz."

KESK BAŞKANI YÜRÜYÜŞE KATILDI

Sakarya'nın Hendek İlçesi Nuriye Mahallesi'nde başlayan 'Adalet Yürüyüşü'nde yaklaşık 5 kilometre yüründü. Hendek Büyükdere mevkiine gelindiğinde mola verildi. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve yürüyüşe katılanlar yaklaşık yarım saat mola verdikten sonra yeniden yürüyüşe geçti. Yürüyüşe KESK Genel Başkanı Lami Özgen ve yönetim kurulu üyeleri, sanatçı Gülriz Sururi, Çağdaş Gazeteciler Derneği Genel Başkanı Tevfik Kızgınkaya da katıldı. Yürüyüş sırasında yol kenarında üzerinde Alparslan Türkeş'in fotoğrafının bulunduğu, 'Başbuğum; ülkücüler zindanlara atılırken devlet seyretti' yazılı döviz taşıyan bir kişi yürüyenleri selamladı. Yürüyüş sırasında balkonlara ve pencerelere çıkan vatandaşlar alkışlarla yürüyenlere destek oldu.