Karamollaoğlu açıkladı: Saadet Partisi'nin kararı ne olacak?

Karamollaoğlu açıkladı: Saadet Partisi'nin kararı ne olacak?

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, partinin haftalık olağan gündem toplantısında süreci değerlendiriyor.

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, partinin haftalık olağan gündem toplantısıneq süreci değerlendiriyor. 

Karamollaoğlu yenilenecek İstanbul seçimlerinde partilerinin tavrının ne olacağına dair soruya "Dün biz Başkanlık Divanımızı topladık, elbette Yüksek İstişare Kurulumuzu da toplayıp kararını alacağız, Genel İdare Kurulu'ndakilerle de istişare de bulunacağız. Nihai kararımızı bundan sonra duyuracağız" ifadeleriyle yanıt verdi. 

Karamollaoğlu'nun açıklamalarının satır başları şöyle: 

- En önemli gündem maddemiz YSK’nın İstanbul seçimlerinin iptaliyle ilgili kararıdır. Bu, hukuk kurallarının yanlış yorumlanması değil, tam manasıyla bir hukuk cinayetidir, faciadır, hukukun katledilmesidir. YSK’nın alnına vurulmuş bir leke olarak tarihe geçecektir. Kamu vicdanında bu durum apaçık bir hak gaspıdır. Bu kararın alınmasına neden olanlar da milletimizin vicdanında mahkum olmuşlardır.

PARTİLERİN BEKASI ÜLKENİN BEKASINDAN ÜSTÜN DEĞİLDİR 
- Nasıl oluyor da partilerinin bekasını, ülkenin bekasından üstün tutar hale geldiler? AKP'nin sağ duyu tarafı adeta felç olmuş. Bu karar AK Parti'ye oy vermiş kişilerin de vicdanını yaralamıştır, AK Parti'de üst düzey görev yapmış kişilerin açıklamalarıyla somutlaşmıştır. Açıklamalar çok açık, hukuksuzluğa gösterilen bir tepki, başka şekilde yorumlanması uygun değil. 

- İstanbul seçimleri, Türkiyemizin normalleşmesine, hak ve hukukun üstünlüğüne, bir arada yaşama pratiğinin gelişmesine vesile olacaktır. 

- Ruh çağırmazla gelmez demiştik. Frene basamadılar, ta 1946 ruhuna döndüler. Tek parti, açık oy, gizli tasnif. Eğer yürekleri yetse, bu sistemi getirmekte tereddüt etmezler. Hukuk bitti, iş geldi milletin uyanmasına, tahammül edemeyeceğini sandıkta açıkça göstermesine. 

- İktidara şu hatırlatmayı yapmadan geçemeyeceğim. Kalıcı olan hiçbir iktidar olmamıştır bugüne kadar. Gelenler mutlaka gitmiştir. Bazıları, hayırla yad edilmiş; bazıları da ibretlik, kötü bir miras bırakmışlardır. Kimse yaptığı yanlış icraatların üstünü örteceğini zannetmesin. Tarih unutmaz! Bu arkadaşlarımız ileride adaleti kendi menfaatlerine yorumlamak için çalışan bir iktidar olarak anılacaklardır. Yolsuzlukla anılacaklardır. İsrafla anılacaklardır. 

ZULÜM EBEDİ DEĞİLDİR

- Zulüm ebedi değildir, zorbalıklar ve vicdansızlıklar bir gün gelip mutlaka tarihe mal olacaktır. Arkadaşlarımızdan bugünkü tavırlarını bir an önce değiştirmelerini, böyle anılmamalarını temin etmek için uyguladıkları haksızlıklardan vazgeçmelerini temenni ediyorum. Medyayı da, hukuku da, yeri geldiği zaman devletin bütün imkanlarını da kendi menfaatlerin için kullanırsan zaten cenabı hak nezdinde zaten mertebe kazanamazsın ama millet nezdinde de, tarih nezdinde de kötü anılır hale gelirsin. Kendisini iktidara yamayanlar da bilsinler ki, kendileri de bu iktidarla birlikte tarihin sayfalarında yok olup gideceklerdir. Kibir kulelileri ve yüksek binalarla da anılacaklardır.

- Ekonomi şu anda tam bir felç. Sayın Bakanımız, birkaç ay içinde tek rakamlara inecek demişti, ne yazık ki bunun işareti bütünüyle ortadan kalktı.

- İktidar, iktidarda kalabilmek için milletin büyük sıkıntılara girmesinde bir beis görmüyor. Şu muhalefet var ya, sürekli rakamları söylüyor, milletin morali bozuluyor. Ya bu tabloyu siz ortaya koydunuz, mesul sizsiniz. Bazen de çıkıp hata ettik deyin! 

- Bu ülke bizim, bu ülke hepimizin.Yanlışlıklar bundan sonra artacağa benziyor. Ben bütün milletimizi sağduyuya davet ediyorum. Başta iktidar partisi olmak üzere muhalefeti de. İktidar şunu bilmeli, her gelen bir gün gidecek. Nasıl gider bilmiyorum ama biz ümit ederiz ki sandığa riayet ederek, sandığa saygı duyarak gitsin. Zorbalık kimseye fayda sağlamaz. Haksızlıklar yapana zarar verir. Millet de geçici süre bundan zarar görür ama esas mesuliyet iktidarın omuzlarındadır. 

Saadet Partisi'nin kararı ne olacak? 

- Biz kararımızı biraz geniş bir isitşareden sonra vereceğiz. Seçimler şu anda mevcut haliyle devam edecek. Dün biz Başkanlık Divanımızı topladık, elbette Yüksek İstişare Kurulumuzu da toplayıp kararını alacağız, Genel İdare Kurulu'ndakilerle de istişare de bulunacağız. Nihai kararımızı bundan sonra duyuracağız.