Katliamın sanığından çarpıcı ifade

Katliamın sanığından çarpıcı ifade

25 kişinin hayatını kaybettiği Çorlu Tren Katliamı davasında ikinci duruşma bugün görülüyor.

Çorlu Tren Katliamı Davası'nda sanıktan çarpıcı ifade: 2001 yılında bu kadrodan vazgeçildi

8 Temmuz 2018’de Çorlu’nun Sarılar Mahallesi mevkiinde 25 kişinin hayatını yitirdiği, 300’den fazla kişinin de yaralandığı tren katliamının ikinci duruşması bugün Çorlu 1. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülüyor.

Sanık Turgut Kurt, “Yol bekçileri hattın hafızalarıdır. Onlar nerede ne olacağını çok iyi bilirler. Bir sorun olduğunda hemen sorumluları ikaz ederlerdi. 2001 yılında bu kadrodan vazgeçildi" diye konuştu.

DURUŞMADAN GELİŞMELER
İkinci duruşmada da birinci duruşma öncesinde olduğu gibi gerginlik yaşandı. Ailelerin avukatları soruşturmanın genişletilmesini talep etti. Avukatların talepleri reddedildi. 

Hayatını kaybedenlerin aileleri ve yaralılarla dayanışmak üzere  Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Milletvekili Ali Şeker, Sezgin Tanrıkulu, Candan Yüceer, İlhami Özcan Aygun, Türkiye İşçi Partisi (TİP) Genel Başkanı Erkan Baş, Halkların Demokratik Partisi (HDP) Milletvekili Ahmet Şık ve Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile işine son verilen Veli Saçılık da duruşmada bulundu. 

Aileler duruşma öncesinde adalet istemek için yürüyüş düzenlendi. Tekirdağ’ın Çorlu ilçesinde, 25 kişinin öldüğü, 328 kişinin yaralandığı tren kazasıyla ilgili açılan davanın ikinci duruşması bugün Çorlu Halk Eğitim Merkezi’nde görülüyor.