Kayyum yönetime sert cevap: FETÖ'cünün şiirini kim besteledi?

Kayyum yönetime sert cevap: FETÖ'cünün şiirini kim besteledi?

MESAM kayyum yöneticlerinin Arif Sağ ve arkadaşlarına yönelttiği FETÖ benzetmesine ilk yanıt geldi. Sanatçı Metin Karataş, 'Kimseye kumpas kurmadık, ihbarcılık yapmadık. FETÖ'cü emniyet müdürünün şiirini besteleyen, televizyonda seslendirenler aynaya baksınlar, FETÖ'cüleri görecekler' dedi.

Cihan GÜNER / YURT

MESAM'ın eski yönetim kurulu adına başkan Coşkun Sabah ile Recep Ergül ile yaklaşık 20 MESAM üyesi ile birlikte bir basın toplantısı düzenlemiş, Arif Sağ ve arkadaşlarına FETÖ benzetmesinde bulunmuşlardı. Kayyum yönetici Recep Ergül şu anki Arif Sağ ve ekibine FETÖ benzetmesi yaparak MESAM'a sızdıklarını öne sürmüş ve “MESAM'ı ve üyelerin mağdur eden, son 10 yılda üyelerin telif hakları için çalışma yapmayan tabiri caizse tıpkı FETÖ örgütünün devletin her kademesine sızması gibi, 116 üye örneği gibi MESAM'ın kılcal damarlarına giren bu arkadaşlar hiçbir yararlı çalışma yapmamışlar, yapanlara da engel olmuşlardır" diye konuşmuştu.

KARATAŞ: FETÖ'CÜ ARIYORLARSA AYNAYA BAKSINLAR

Konuyla ilgil Yurt'a konuşan Mesam Yönetim Kurulu Üyesi sanatçı Metin Karataş, suçlamaya sert tepki gösterdi. 'Kişi kendisi gibi bilir karşısındakini' diyen Karataş, "FETÖ'nün Türkçe Olimpiyatlarına gidenler kimlermiş, bunu bir araştırsınlar. Amerika'ya sığınan FETÖ'cü emniyet müdürünün 'Ebruyuz Biz' isimli şiirini besteleyen, televizyon ekranlarında seslendiren kimdi? FETÖ'cü arıyorlarsa aynaya baksınlar' diye konuştu.

'FETÖ'NÜN TAKTİKLERİNİ KULLANDILAR'

Salı günü yapılacak Yönetim Kurulu toplantısında durumun değerlendirileceğini ve geniş bir açıklama yapılacağını belirten Karataş, sözlerini şöyle sürdürdü, "Daha önce 2013'ün Aralık ayında toplu olarak istifa ettirdikleri üyeler vardı. Bunların içinden bir üye, 'Bu bir FETÖ kumpasıdır' dedi. Bu ifade Haysiyet Kuruluna verilen beyandır, aranırsa bulunur. Bu tip organizasyonları yapanlar FETÖ'cüdür. Kimseyi istifa ettirmedik. İhbarcalık yapmadık. Kumpas kurmadık. Bunlar FETÖ'nün taktikleri, bunları kimler yapıyorsa FETÖ'cü onlardır. Uzağa gitmeye gerek yok, aynaya bakmaları yeterli"