Kayyumların yaptıkları daha yeni ortaya çıkıyor

Kayyumların yaptıkları daha yeni ortaya çıkıyor

Mardin Büyükşehir Belediye Eşbaşkanı Ahmet Türk; DEDAŞ’ın, MARSU’nun elektriklerini kesmesi ve belediyeyi karalayan bazı haberlere ilişkin açıklama yaptı.

Ahmet Türk, “Hukuksuzlukları, yolsuzlukları ortaya çıkardığımız için bizi hedef seçtiler” diye konuştu. 

Mardin Büyükşehir Belediye Eşbaşkanı Ahmet Türk, Dicle Elektrik Dağıtım A.Ş.'nin (DEDAŞ) Mardin Su ve Kanalizasyon İdaresi’nin (MARSU) elektriklerini kesmesi sonucu yaşanan kesintiler, kayyum dönemi usulsüz harcamalara dair tespitler ve bazı basın yayın organlarında belediyeye ilişkin çıkan karalayıcı haberlere ilişkin açıklama yaptı. Belediye binasında yapılan açıklamaya çok sayıda belediye yetkilisi de katıldı.

"NİYE ELEKTRİĞİ KESMEDİNİZ?"

Evrensel’de yer alan habere göre 14 Nisan'da devraldıkları belediye üzerinden bir algı operasyonu oluşturulmak istendiğine dikkat çeken Türk, DEDAŞ’ın ilk kesintisini göreve gelmesinden 5 gün sonra yaptığını hatırlattı. Türk, “80 milyon borç olmasına rağmen 3 yıl boyunca elektrikler kesilmedi. Biz geldiğimizde 5 gün içinde elektrikleri kestiler. Biz geldiğimizde 80 milyonun dışında 12 milyon borç vardı. Şu anda ise 6-7 milyon borç var. Bugün DEDAŞ 98 milyon borç olduğunu söylüyor. 80 milyonu ödenmiş. Bugün yaptığı açıklamada ödeme yapılmadığını söylüyorlar. Geldiğimiz günden bu yana 1 milyon 250 bin TL ödeme yaptık. Cumartesi günü de 300 bin TL ödeme yaptığımızı bildirdik. ‘Tamam’ dediler. Ancak yine elektriği kestiler” bilgilerini paylaştı.

"TÜM KURUMLAR MUTABAKAT YAPMIŞ"

MARSU’nun elektriklerinin kesilmesinin kamu sağlığı ve güvenliği açısından tehdit oluşturduğunun altını çizen Türk, MARSU’nun bütün gelirinin İller Bankası’ndan geldiği gün direk kesildiğini aktardı. “Buradaki tüm kurumlar bizleri yıpratmak için mutabakat yapmışlar” vurgusunda bulunan Türk, “Borcumuzu karşılayamadığımızı biliyoruz. Ama imkanlarımızı zorluyoruz” dedi. Sorunun sadece elektrik kesintisi ile alakalı olduğunu belirten Türk, “Bu bir algı operasyonudur. Bu bir siyasi karardır. Ve bu siyasi kararı verenler adeta bizi çalışmaz hale getiren bir irade bir trol var” vurgusunda bulundu.