Kaz Dağları'nda katliam sürüyor: Siyanür kuyuları açtılar!

Kaz Dağları'nda katliam sürüyor: Siyanür kuyuları açtılar!

Kanadalı şirket Amanos Gold’un Kaz Dağları’ndaki çevre katliamı sürüyor. Kanadalı şirket, yüz binlerce ağacı kestiği bölgede siyanürle altını ayrıştırmak için su kuyusu açıyor.

Çanakkale ve civarında yer alan, temiz havası ve doğa harikası görüntüsüyle bilinen Kaz Dağları’na yönelik katliam tüm hızıyla devam ediyor.

Altın aramak için maden ocakları açan, bununla yetinmeyerek yüzbinlerce ağacı katleden Kanadalı Almos Gold firması, çalışmalarını aralıksız sürdürüyor. Kaz Dağları’ndan çıkarılacak olan altın madeni hazırlanan kuyularda siyanürle ayrıştırılacak. Bu işlemin yapılması için vatandaşların göremeyeceği bir bölgeye, siyanür kuyuları yapılmaya başlandı.

Cumhuriyet gazetesinin haberine göre, altını, siyanürle ayrıştırmak için kullanılan su da hazırlanıyor. Zehir kuyuları için boru hatları çekilmeye başlandı. İş makineleri ve kamyonlar özellikle Bayramiç tarafında çalışmalarını aralıksız sürdürüyor. Ağaç katliamı geniş bir bölgede devam ediyor. Maden sahası olarak belirlenen yerlere yurttaşların girmesine izin verilmiyor. Çadır kurarak doğa katliamına dur demek isteyen çevreciler ise eylem yapmakta kararlı. Gece gündüz bölgede kalarak gelişmeleri yakından takip ediyorlar. Çanakkale Belediye Başkan Yardımcısı İrfan Mutluay, gelişmeleri izleyen biri. Maden sahasına giden Mutluay, doğa katliamının durdurulmasını istedi ancak bu talep yerine getirilmiyor.