‘Kazanın kaynadığı yer AKP ama CHP’de kıyamet kopmuş gibi yansıttılar…’

‘Kazanın kaynadığı yer AKP ama CHP’de kıyamet kopmuş gibi yansıttılar…’

YURT yazarı Elif Doğan Şentürk, “Yani şimdi Şamil Tayyar içinden kızmıyor mudur ‘oğulları almışlar beni almamışlar’ diye. Ya da koskoca Anayasa profesörü Burhan Hoca ‘Ben dururken Arınç’ın oğlunu almışlar’ diye içerlemiyor mudur? Yeni dönemin siyasi kodları da ortaya çıktı. Babalar, oğullar, damatlar” diye yazdı.

YURT yazarı Elif Doğan Şentürk, “CHP  listeleri açıklandığında yandaşlar, CHP’de kıyamet kopuyormuş gibi yansıttılar. Aslında kazanın kaynadığı, kıyametin koptuğu yer bence AKP!” dedi.

Şentürk, “Oğullar ve damatlar...” başlığıyla yazdığı yazıda, eski TBMM Başkanı Bülent Arınç’ın, eski İçişleri Bakanı Mehmet Ağar’ın, TESK Başkanı Bendevi Palandöken’in oğullarının AKP milletvekili aday listelerinde yer aldığını belirterek, şunları kaydetti:

“Erdoğan, AKP’de 149 milletvekilini çizdi. Şamil Tayyar, Mehmet Metiner, Burhan Kuzu, Darbe Komisyonu başkanı Reşat Petek ve bakanlar...

Bu değişiklikler elbette AKP içinde tartışmalara ve çatlaklara neden oluyordur ama medyamız sağ olsun bunların hiçbiri kamuoyuna yansımıyor. Tabi şimdilik yansımıyor!

CHP listeleri açıklandığında yandaşlar CHP’de kıyamet kopuyormuş gibi yansıttılar. Aslında kazanın kaynadığı kıyametin koptuğu yer bence AKP! Ama dediğim gibi medya gücü ellerinde olduğu için bu tartışmaların üzeri örtülüyor.

KIZIP İÇERLEMİYORLAR MI?

Yani şimdi Şamil Tayyar içinden kızmıyor mudur ‘oğulları almışlar beni almamışlar’ diye. Ya da koskoca Anayasa profesörü Burhan Hoca ‘Ben dururken Arınç’ın oğlunu almışlar’ diye içerlemiyor mudur?

Hatta son kabinede kendine yer bulamayınca “Siyasetin adaleti yok. Ne yapalım Allah’a havale ediyorum” demişti.

Böylece yeni dönemin siyasi kodları da ortaya çıktı. “Babalar, oğullar, damatlar”…”