Kemal Okuyan: Siyasi iktidar genel oy hakkından kurtulmak istiyor

Kemal Okuyan: Siyasi iktidar genel oy hakkından kurtulmak istiyor

TKP Genel Sekreteri Kemal Okuyan, YSK'nın aldığı karar üzerine "Siyasi iktidar genel oy hakkından kurtulmak istiyor" dedi.

Türkiye Komünist Partisi (TKP), seçimlerin tekrarlanması durumunda aday göstermeyecklerini henüz YSK'nın işlettiği süreç devam ederken belirtmiş, kararın açıklanmasının ardından da bunu karar altına alarak, bir açıklamayla deklare etmişti. 

Çok tartışılan açıklamanın ardından TKP Genel Sekreteri Kemal Okuyan, Sol Haber'in sorularını yanıtladı. 

"Siyasi iktidar son hamleleriyle ben Genel Oy Hakkı’ndan tamamen kurtulmak istiyorum demiş oldu. Böyle bir hamle yokmuş gibi davranamayız" diyen TKP Genel Sekreteri, "İnsanların çare aradığı, en küçük bir umut ışığına dahi tutunmak istediği bir dönemde iyimserlik ve heyecan değersizdir deme hakkımız yok. Ancak Türkiye’de halkın nasıl bir kuşatma altında olduğuna gözümüzü kapatamayız. TKP bu hatayı yapmadı, yapmayacak" dedi. "Bakın “YSK kararı meşru değildir, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’dur” demenin mantıki sonucu boykottur. Çünkü 40 gün kadar önce bir seçim yapılmış. Bunu CHP ve onun adayı ile tamamen farklı dünyaları savunan bir parti olarak söylüyoruz" diyen Okuyan, seçimleri kazanan adayın Ekrem İmamoğlu olduğunu vurguladı. 

"Seçim yapıldı ve ortaya bir sonuç çıktı, İmamoğlu seçildi düşüncesindeyseniz, ne hakla önüme bir sandık daha konuluyor da demeniz gerekir." diyen Okuyan, röportajında "Patronların hazır halkın dikkati başka yöndeyken krizi fırsata çevirme girişimlerine karşı durmayı da ihmal etmeyeceğiz. Emperyalist merkezlerle, uluslararası tekellerle hiçbir biçimde aynı safta yer almayız. İktidarla muhalefet sermayenin dünyasında büyük bir rekabete girmiş durumdayken, o dünyanın çerçevesi içinde sert bir mücadelenin aktörleri olarak halkı etkilemeye çalışıyorken bizim bu dünyanın dışına çıkma çağrımız doğal bir hak ve sorumluluktur. Ancak boykotun baskın bir eğilim olmaması durumunda, TKP tek başına bu tavrı sergilemek, bu tavırda inat etmek gibi bir tutum içinde olmayacaktır" ifadelerine yer verdi. 

Röportajın tamamı