'Kendi kendime verdiğim bir görev daha var'

'Kendi kendime verdiğim bir görev daha var'

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, İstanbul’da görev yapan yabancı ülke başkonsoloslarıyla, Sarıyer Yeniköy’deki Sait Halim Paşa Yalısı’nda bir araya geldi.

İstanbul'da görev yapan yabancı ülke başkonsoloslarıyla bir araya gelen İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, misafirlerine tamamı İngilizce olan bir konuşma yaptı.

Tüm konuklarına katılımları için teşekkür eden İmamoğlu, “İstanbul, ev sahipliği yaptığı 70'i aşkın Başkonsoloslukla, New York ve Hong Kong’dan sonra dünyada en fazla başkonsolosluğa ev sahipliği yapan üçüncü şehirdir. İstanbul, binlerce yıllık tarihi konumu itibariyle, diplomasi kültürünü özümsemiş bir kenttir. 40 kardeş şehri bulunan, 24 şehirle de iş birliği protokolü yapmış olan İstanbul'un uluslararası pozisyonunun anlamını ve değerini ben de çok iyi biliyorum. Ve İstanbul'un devletler, kentler arası, kültürler arası iş birliği ve yakınlaşmadaki fonksiyonunu bugün bulunduğu noktadan daha da ilerilere taşımakla kendimi görevli kabul ediyorum” dedi.

“Kendi kendime verdiğim bir görev daha var” diyen İmamoğlu, “Biliyorsunuz, diplomasiye dair pek çok ironik söz vardır. Bunlardan biri de şöyle: ‘Çoğunlukla, düşündüklerimden farklı şeyler söylemek zorunda kalıyorum. Buna diplomasi adını veriyorlar...’ Ben kendime, bu şehrin tüm uluslararası ilişkilerini, düşündüklerimden farklı hiçbir şey söylemeden yürütme görevi de veriyorum” şeklinde konuştu.