KHK Platformu Sözcüsü Filiz Soylu: Çözsünler o zaman!

KHK Platformu Sözcüsü Filiz Soylu: Çözsünler o zaman!

Bülent Arınç’ın KHK mağdurları hakkında söyledikleri tepki çekmeye devam ediyor.

RS FM’de Atila Güner’le Akşam Postası programında konuşan KHK platformu sözcüsü Filiz Soylu, Bülent Arınç’ın “KHK faciadır. Bir haftada çözülebilir” sözleriyle ilgili şu yorumu yaptı : “Bülent Arınç bir haftada çözülür diyorsa, o zaman bekliyoruz hemen çözülsün.”

“Bu zulmü, bu zulmü yapanlardan dinlemek gerçekten dehşet verici. İş arkadaşı bildiğimiz insanların ihbarıyla bunların yaşandığının söylemesi çok önemli” diyen Soylu, programda şunları da söyledi: “Biz yaşıyoruz ama bu zülüm nedeniyle ölenler var. Onlar için artık adalet çok geç. Kanser olup ölenler, intihar edenler var. 60’dan fazla KHK mağduru öldü. Bülent Uçan en çarpıcı örnektir. İşKur’da iş beklerken öldü. Öldükten sonra işe iade edildi’’.

Arınç’ın ‘Bir haftada düzeltilir bu işler’ deyişinin, en azından “Demek ki yapılabiliyormuş” kanaatini güçlendirdiğini vurgulayan Filiz Soylu, “bekliyoruz o zaman çözülsün. Günah çıkarmaya çalışanlar var, Arınç’ı ayrı tutuyorum. Çünkü inşaattan atlayan Fatih hocamız var, Mahir bebek var. Onun için günah çıkarmaya çalışanlar oluyor. Toplumun bize karşı daha duyarlı olmasını bekliyoruz. Çok acı çekildi daha fazla acı çekilsin istemiyoruz ” dedi.