Kılıçdaroğlu Deprem Bölgesinde

Kılıçdaroğlu Deprem Bölgesinde

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İzmir depreminde en çok hasar gören Bayraklı İlçesindeki Mansuroğlu Mahallesi’ne giderek bilgi aldı. Kılıçdaroğlu'nun, "İnsanlar çalışıyor, meşgul etmeyelim" diyerek enkaza yaklaşmak istememesi dikkat çekti.

CHP Lideri Kılıçdaroğlu, depremin ardından bugün İzmir’e gitti. Kılıçdaroğlu, ilk olarak depremde hasar gören Bayraklı İlçesi Mansuroğlu Mahallesi’ni ziyaret etti.

KILIÇDAROĞLU: İNSANLAR ÇALIŞIYOR MEŞGUL ETMEYELİM

Kılıçdaroğlu, önce depremde yıkılan Rızabey Apartmanı’na giderek CHP İzmir Milletvekili Tuncay Özkan’dan bilgi aldı. Özkan, beş kişinin enkaz altında olduğunu ve ekiplerin tünel açmaya çalıştığını söyledi. Özkan, "Orada beş kişi var. Kiriş açıldığında beş kişiye ulaşılabilecek. Jandarma ekipleri yukarıda çalışıyorlar. Aşağıda diğer ekipler var. İllerden gelen bizim ekiplerimiz de çalışıyor orada. Eğer üstten aşağıya tünel  açılabilirse çıkarılabilecekler… Ama asıl büyük iş yukarıda. Yukarıdan tünel açmaya çalışıyorlar" dedi.

Kılıçdaroğlu, "İnşallah olur. İnsanlar çalışıyor, meşgul etmeyelim" diyerek kurtarma ekiplerinin çalışma alanına girmedi.

Bayraklı Belediye Başkanı Serdar Sandal da maske ve dezenfektan dağıtımı yaptıklarını, gece boyunca yapılan çalışmaları Kılıçdaroğlu’na aktardı.

Kılıçdaroğlu ve CHP yönetimi daha sonra yıkılan Emrah Apartmanına geçti.

Kılıçdaroğlu'na, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş da eşlik etti.