Kılıçdaroğlu: ‘diktatörlüğü sandıkta yendik’

Kılıçdaroğlu: ‘diktatörlüğü sandıkta yendik’

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu partisinin 37. İstanbul İl Kongresi’ne katılarak bir konuşma yaptı.

Türkiye’nin demokrasi ve üretim sorunu olduğunu vurgulayan Kılıçdaroğlu, “hedef, Cumhuriyetimizi 100. Yılında demokrasi ile taçlandırmaktır” dedi.

Türkiye’nin her alanda üreten bir ülke haline gelmesi gerektiğini belirten CHP Lideri, “sanatçılarınızın üretimleri bütün dünyaya ulaşıyorsa, sizden daha güçlü ülke yoktur” dedi.

Türkiye’de her şey var, ama halkı düşünen irade, halk için çalışan hükümet yok vurgusu yapan Kılıçdaroğlu, ülkenin ikiye bölünmüş durumda olduğunu, bir tarafta demokrasiden yana olanların, diğer tarafta ise tek adam rejiminden yana olanların yer aldığını söyledi.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi seçimlerinin sonuçlarının anlaşılamadığına dikkat çeken Kemal Kılıçdaroğlu, “bütün dünyaya diktatörlük özlemleri olanları sandıkta yenebileceğimizi gösterdik” dedi.

Demokrasi mücadelesinde şimdi ikinci aşamada bulunduklarının altını çizen CHP Genel Başkanı, “Cumhuriyetimizi 100. Yılında demokrasi ile taçlandıracağız” dedi.

Konuşmasının sonunda Kudüs Mitingi’ne katılacağını açıklayan Kılıçdaroğlu, “Filistin’de her zaman sahip çıkacağız, çünkü orada bizim devrimci gençlerimizin mezarları var. Çünkü, ülkemizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk mazlum milletlere emperyalizme karşı mücadele etmek için ilham vermiştir” dedi.

YURT HABER