KILIÇDAROĞLU İstanbul OSB başkanları ile görüştü

KILIÇDAROĞLU İstanbul OSB başkanları ile görüştü

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İstanbul Organize Sanayi Bölgesi Başkanları ile “Covid-19” gündemli toplantı gerçekleştirdi.

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İstanbul Organize Sanayi Bölgesi Başkanları ile “Covid-19” gündemli toplantı gerçekleştirdi.

Video konferansla gerçekleştirilen toplantıda, OSB Başkanlarının görüş ve önerilerini dinleyen CHP lideri Kılıçdaroğlu, toplantının kapanış konuşmasını yaptı.

Mücbir sebeplerin bütün sektörleri kapsaması gerektiğine dikkat çeken Kılıçdaroğlu, böylelikle en azından birçok sorunun kendiliğinden ortadan kalkacağını söyledi. Süreç boyunca çek konusunda da şikayetler geldiğini belirten CHP lideri, "Karşılıksız çok çek çıktığı ifade edildi ve bundan sonra da çıkacaktır. Bu konuya da mutlaka çözüm üretmek gerekiyor. Bugün yaşadığımız koşullar bazen kişinin çekini ödeyemecek hale getiriyor" dedi. 

Üretimdeki düşüşe de değinilen Kılıçdaroğlu, "Elektrik yüzde 30,doğal gazda yüzde 50'lik bir düşüş olduğunu ifade ettiniz. Bu süreçte kayıpların bir şekilde giderilmesi bazı önlemlerin alınması gerekiyor" diye konuştu. 

Kısa çalışma ödeneği konusundaki bürokratik engellerin kaldırılması gerektiğini ve gün şartının da kaldırılmasının da önemli olduğunu söyleyen Kılıçdaroğlu bir an önce radikal kararlar alınması gerektiğini belirtti. Kılıçdaroğlu, "Sorunların arkadasından gitmek değil, sorunların çıkabileceğini düşünerek baştan önlem almak lazım" ifadesini kullandı. 

Başkanlardan gelen önerilere de dikkat çeken Kılıçdaroğlu, "Bütün sektörler desteklensin. KDV alacaklarının bir an evvel ödenmesi gerekiyor. Elektrik ve doğal gaz faturalarının biraz daha insaflı olma konusunda örneğin 6 aylık bir sürece yayılmasının bu süreci biraz rahatlatacağını arkadaşlar ifade etti" diye kaydetti. 

Kılıçdaroğlu şöyle devam etti: 

"Eximbank bu süreç içinde de çok önemli rolü olduğunu belirtmek lazım. Sanayicinin sürekli üretmesi ve sürekli istihdam yaratmasındaki görüş hepimizin ortak kanaatidir aslında. CHP olarak sanayiciyi ekonominin kamu görevlisi olarak görüyoruz. Sanayici kendisi içinçalışmaz ülkesi için çalışır, istihdam yaratır, işçiyi de gözü gibi korur."

Kılıçdaroğlu sanayicilerin sorunlarını değişik platformlarda gündeme getireceğini söyledi.