Kılıçdaroğlu: Kazakistan'ın başarıları bizleri de gururlandırmaktadır

Kılıçdaroğlu: Kazakistan'ın başarıları bizleri de gururlandırmaktadır

Harbiye'de bulunan Cemal Reşit Rey konser salonunda Kazakistan'ın 28. Bağımsızlık yıl dönümü nedeniyle 'Tarihten Esintiler' adlı program düzenlendi.

Harbiye'deki Cemal Reşit Rey Konser Salonu'nda gerçekleştirilen etkinliğe, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu,CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu ve İYİ Parti İstanbul İl Başkanı Buğra Kavuncu ile birlikte Kazak vatandaşları yer aldı. Kazak ve Türk milli marşlarının okunmasıyla başlayan etkinlikte ilk konuşmayı Kazakistan'ın Ankara Büyükelçisi Abzal Saparbekuly yaptı.

Kılıçdaroğlu yaptığı konuşmasında,  "Kazakistan bağımsızlık sürecinde geride bıraktığı 28 yılda olağan üstü gelişmeler kaydetmiştir. 1911 yılında İslam İşbirliği Teşkilatının dönem başkanlığını üstlendi, Avrupa Güvenlik ve İşbirliği teşkilatı toplantısını düzenledi, Asya da İşbirliği Güven ve Arttırıcı Önlemler konferansının kurumsallaşmasına katkı verdi. Kazakistan'ın bu başarıları elbette bizleri de memnun etmekte, gururlandırmaktadır. İki ülkeyi birbirine bağlayan birçok projeyi birlikte yürütüyoruz. Kazakistan Türkiye'nin Uzak Doğu'ya uzanan ulaşım yollarında önemli bir geçiş köprüsü. Türkiye de aynı şekilde Kazakistan'ın Batıya ulaşımında önemli bir rol oynuyor" dedi.

İmamoğlu yaptığı konuşmasında, “Kazakistanlı hemşerilerimize 16 milyon İstanbullunun en kalbi duygularını, en sıcak duygularını iletmeyi bir borç biliyorum. Sizlerin bağımsızlığının 28'nci yıl dönümünü yürekten kutluyorum. Nice yıllar, nice yüz yıllar bu kutlamaların en sıcak şekliyle devam etmesini diliyorum" dedi.

Konuşmaların ardından Büyükelçi Saparbekuly, Kılıçdaroğlu ve İmamoğlu'na geleneksel Kazakistan halk çalgıları hediye etti. Kazakistan Cumhuriyeti'nin 28. Bağımsızlık Yıldönümü nedeniyle pastayı da Kılıçdaroğlu, İmamoğlu ve Saparbekuly birlikte kesti. Tören, Kazakistan Senfoni Orkestrası'nın verdiği konserle sona erdi.