Kılıçdaroğlu'ndan Başbağlar Katliamı paylaşımı

Kılıçdaroğlu'ndan Başbağlar Katliamı paylaşımı

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Başbağlar Katliamı'nın 27. yılında hain terör örgütünü bir kez daha lanetledi ve katledilen 33 masum sivili de rahmetle andı.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Erzincan'ın Kemaliye ilçesinde, 33 sivilin katledildiği Başbağlar Katliamı'nın 27. yılına ilişkin yaptığı açıklamada, terör örgütünü bir kez daha lanetledi ve 33 masum vatandaşı rahmetle andı.

Kılıçdaroğlu konuya ilişkin sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, ''#BaşbağlarKatliamı’nın 27. yılında, hain terör örgütünü bir kez daha lanetliyor, katledilen 33 masum vatandaşımızı rahmetle anıyorum. İnanıyorum ki terör ve zorbalık yenilecek; bir arada, huzur içinde, kardeşçe yaşama irademiz bu topraklarda kök salacaktır.'' dedi.

BAŞBAĞLAR’DA NE OLMUŞTU?

Erzincan kent merkezine 220 kilometre uzaklıktaki Başbağlar köyüne 5 Temmuz 1993 akşamı gelen ve kendilerini PKK'lı olarak tanıtan şahıslar, kadınları derede topladıktan sonra para, altın ve değerli eşyayı alarak, evlerin bir bölümünü ateşe verdi. Köyün erkeklerinden 28'i kurşuna dizilerek, 5 kadın ise kaldıkları evde çıkan yangın sonucu can verdi.