Kılıçdaroğlu'ndan İlker Başbuğ ve Abdüllatif Şener hamlesi: Tanık gösterdi…

Kılıçdaroğlu'ndan İlker Başbuğ ve Abdüllatif Şener hamlesi: Tanık gösterdi…

CHP Lideri Kılıçdaroğlu, Erdoğan’ın kendisi hakkında açtığı 250 bin TL’lik tazminat davasında mahkemeye “ispat hakkı” kapsamında cevap dilekçesi verdi. Dava kapsamında, İlker Başbuğ ve Abdüllatif Şener gibi isimlerin dinlenmesi istendi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, “FETÖ’nün bir numaralı siyasi ayağı Cumhurbaşkanı koltuğunu işgal eden zattır” dediği için Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın kendisi hakkında açtığı 250 bin TL’lik tazminat davasında mahkemeye “ispat hakkı” kapsamında cevap dilekçesi verdi.

Cumhuriyet’ten Alican Uludağ’ın haberine göre, “FETÖ’nün gelişip büyümesine, devleti ahtapot gibi sarmalamasına, devletin en kritik konumlarına yerleşmesine ve maddi olarak hayal edilemeyecek varlıklara sahip olmasına en fazla katkı veren siyasinin Tayyip Erdoğan” olduğu öne sürülen dilekçede, Erdoğan’ın “ne istediler de vermedik” sözü itiraf olarak gösterildi.

BAŞBUĞ VE ŞENER TANIK

Kılıçdaroğlu’nun avukatı Celal Çelik, dilekçede İlker Başbuğ, Işık Koşaner, Abdüllatif Şener, Kadir Özbek, Ali Suat Ertosun, İlhan Cihaner, Dursun Çiçek ve Celal Ülgen’in tanık olarak dinlenmesini istedi.

CHP lideri Kılıçdaroğlu, partisinin 27 Mart’ta düzenlenen grup toplantısında “FETÖ’nün bir numaralı siyasi ayağı Cumhurbaşkanı koltuğunu işgal eden zattır. Versin mahkemeye, ispat edeceğim” demişti. Cumhurbaşkanı Erdoğan da bu nedenle Kılıçdaroğlu aleyhinde 250 Bin TL’lik tazminat davası açmıştı.

Kılıçdaroğlu’nun avukatı Celal Çelik, davanın görüldüğü Ankara 4. Asliye Hukuk Mahkemesi’ne cevap dilekçesi verdi. Dava kapsamında eski Genelkurmay Başkanları İlker Başbuğ ve Işık Koşaner, AKP’den istifa eden Başbakan Yardımcısı Abdüllatif Şener, eski HSYK Başkan Vekili Kadir Özbek, HSYK üyesi Ali Suat Ertosun, dönemin Erzincan Cumhuriyet Başsavcısı İlhan Cihaner, emekli Albay Dursun Çiçek ve Ergenekon ve Balyoz davası avukatı Celal Ülgen’in tanık olarak dinlenmesi istenilen dilekçede, Erdoğan başta olmak üzere AKP’lilerin FETÖ’ye yönelik övgü dolu sözleri, bunların etkinliklerine katılan AKP’liler ile Gülen’i ziyaret eden milletvekillerin fotoğrafları da kanıt olarak konuldu.