Kılıçdaroğlu'ndan şeker fabrikalarının özelleştirilmesine tepki

Kılıçdaroğlu'ndan şeker fabrikalarının özelleştirilmesine tepki

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu Twitter'dan yaptığı açıklamada şeker fabrikalarının özelleştirilmesine tepki göstererek, ''Şeker fabrikalarını özelleştirerek siz aslında bir anlamda cumhuriyetten intikam almaya çalışıyorsunuz'' dedi.

Kemal Kılıçdaroğlu şeker fabrikalarının özelleştirilmesine ilişkin resmi sosyal medya hesabı Twitter'dan yaptığı paylaşımda, ''Şeker fabrikalarının özelleştirilmesi toplumun her kesiminin karşı çıktığı bir uygulama. Bu üretimin kaybedeni yok. Herkesin kazandığı bir ortama siz dinamit koyuyorsunuz. Hangi gerekçe ile özelleştiriyorsunuz?'' diyerek, ''Şeker fabrikalarını özelleştirerek siz aslında bir anlamda cumhuriyetten intikam almaya çalışıyorsunuz. Şeker fabrikalarına sahip çıkmak, cumhuriyete, emeğe, alın terine sahip çıkmak demektir'' açıklamalarında bulundu. 

Öte yandan Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın "Eğer bir ülkede halk bunalmış ve ellerini semaya açarak adalet çığlığı atar hale gelmişse oradaki yargı sisteminde bir sorun var demektir" sözlerine de cevap veren Kılıçdaroğlu, ''Erdoğan, Yargıtay'ın 150. yılı sempozyumunda, "Eğer bir ülkede halk bunalmış ve ellerini semaya açarak adalet çığlığı atar hale gelmişse oradaki yargı sisteminde bir sorun var demektir" diyor. Günaydın Recep Bey, günaydın. Nihayet öğrenebildin. Yargı yok yargı. Adalet yok adalet! Eğer bir ülkede yargı gücünü siyasi otoriteden alıyorsa orada adalet yoktur. Milyonlarca kişi ellerini semaya açmış adalet diye bekliyor. Bunun farkına yeni yeni vardı beyefendi'' dedi.