Kılıçdaroğlu'nun başdanışmanı saldırının ilk işaretlerini anlattı!

Kılıçdaroğlu'nun başdanışmanı saldırının ilk işaretlerini anlattı!

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun Ankara Çubuk'ta asker cenazesi töreninde saldırıya uğradığı esnada yanında bulunan başdanışmanı Deniz Demir o anları anlattı.

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu saldırıya uğradığı anda yanında bulunan başdanışmanı Deniz Demir, saldırıya ilişkin ilk işaretlerin Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş’a yönelik gerçekleştiğini anlattı. Demir, boyunun uzun olması sayesinde Kılıçdaroğlu’nu koruyabildiğini söyledi.

Demir, Kılıçdaroğlu’nun konvoyundan önce cenaze alanına gelen Mansur Yavaş’a yönelik ilk işaretlerin göründüğünü söyledi ve şöyle konuştu:

“Ardından biz geldiğimizde önce yuhalamalar başladı. ‘Bay Kemal ne işin var burada’ diye seslenenler oldu. Cenaze için saf tuttuğumuzda sözlü saldırılar arttı. O kadar ki, imam provokasyonu engellemek için hızlıca namaza geçti. Namaz sonrasında ise fiili saldırı gerçekleşti.”

GÖZLÜĞÜ ELİNDEN ALDIM

Kılıçdaroğlu’nun biraz ilerde duran aracına da saldırı olduğunu, bu nedenle araca ulaşamadıklarını anlatan Demir, saldırıda ilk tepki olarak Kılıçdaroğlu’nun gözlüğünü çıkardığını ve eline aldığını söyledi. Demir, “Gözlüğü Sayın Genel Başkan'ın elinden aldım. Gövdemle ona siper olmaya çalıştım. İyi ki boyum uzundu da biraz koruyabildim. Ama sadece yumruklar değil, tekmeler de her taraftan geliyordu” diye konuştu.

Deniz Demir, olayı anlatırken birkaç kez “Çok büyük tehlike atlattık” ifadesini kullandı.