Kılıçdaroğlu’ndan Anayasa Mahkemesi'ne çağrı: "Artık bir karar verin yoksa..."

Kılıçdaroğlu’ndan Anayasa Mahkemesi'ne çağrı: "Artık bir karar verin yoksa..."

CHP Lideri Kılıçdaroğlu, Enis Berbereoğlu için Anayasa Mahkemesi üyelerine çağrıda bulunarak, "Bir an önce karar verin ki biz de adaleti başka yerde arayalım.“ dedi. Kılıçdaroğlu, "Polis teşkilatında liyakat olsaydı, FETÖ, teşkilatın her kademesini ele geçirebilir miydi? Ama bunun sorumlusu polisler değil, bugün ülkeyi yönetenlerdir" açıklaması da yaptı.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Milletvekili Enis Berberoğlu'nun, 301 gündür cezaevinde esir olduğunu belirterek, "Önce “casus” diyerek müebbet verdiler, sonra 25 yıla düşürdüler. Karar bozuldu “Cezayı 5 yıl yapalım.” dediler.  Ama ortada hiçbir suç yok!" dedi.

Anayasa Mahkemesi üyelerine çağrıda bulunan Kılıçdaroğlu, twitter hesabından yaptığı açıklamada, "Artık bir karar verin! “Suç yoktur.” diyemiyorsanız “Suçludur.” deyin, adaletin önünde engel olmayın. Bir an önce karar verin ki biz de adaleti başka yerde arayalım" ifadelerini kullandı.

Kılıçdaroğlu ayrıca, vatandaşın huzuru, can ve mal güvenliği için fedakarca çalışan polis teşkilatının kuruluşunun 173'üncü yıldönümünü kutladı ve “Polis teşkilatında liyakat gerçekten var mı? Hayır. Liyakat olsaydı FETÖ, polis teşkilatının her kademesini ele geçirebilir miydi? Ama bunun sorumlusu polisler değil, bugün ülkeyi yönetenlerdir. Polis teşkilatını A’dan Z’ye kadar FETÖ’ye teslim eden sarayda oturan zattır!” ifadelerini kullandı.

CHP Lideri, şu paylaşımlarda bulundu:

“Vatandaşlarımızın huzuru, can ve mal güvenliği için fedakarca çalışan Polis Teşkilatımızın kuruluşunun 173. yıl dönümünü kutluyorum.

Zor koşullarda görev yapan, 75 saat fazla mesai yapan, 75 saat evine gidemeyen, fazla mesaisinin karşılığını alamayan, emekli olduğunda aylığı yüzde 50 düşen polisimiz var. Polisimiz emeğinin karşılığını almalı. Mutlaka 3600 ek gösterge verilmelidir!

Polis hükümetin değil; devletin, halkın polisi olmalıdır. Eğer devletin değil de hükümetin polisi olursa halkı baskılamak için bir araç olur. Polis teşkilatının kurumsal yapısını güçlendirmek için özerk bir yapıya kavuşmasını sağlamalıyız.

Polis teşkilatında liyakat gerçekten var mı? Hayır. Liyakat olsaydı FETÖ, polis teşkilatının her kademesini ele geçirebilir miydi? Ama bunun sorumlusu polisler değil, bugün ülkeyi yönetenlerdir. Polis teşkilatını A’dan Z’ye kadar FETÖ’ye teslim eden sarayda oturan zattır!”