Kılıçdaroğlu’nun aklındaki aday konuştu: ‘Evet o benim ama…’

Kılıçdaroğlu’nun aklındaki aday konuştu: ‘Evet o benim ama…’

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin Cumhurbaşkanı adayını belirledi. Adayın, CHP tabanının Halk TV ekranlarından tanıdığı bir isim olduğu kaydedildi. Bir partili ise o isimle görüştüğünü söyledi ve ‘aday mısın’ sorusuna aldığı şu cevabı aktardı: “Evet aday benim ama her şey Kemal Bey’in iki dudağı arasında olduğundan salonda duyana dek beklemek lazım.” İşte ayrıntıları…

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, Parti Meclisi’nden aldığı yetki çerçevesinde partisinin Cumhurbaşkanı adayını belirledi. Konuyla ilgili en son trafik, Salı akşam saatlerinde başladı, geç saatlere dek sürdü. Kılıçdaroğlu’nun, ‘Ekonomist, başarı hikayesi var, sakin, polemiği sevmiyor, bütün kesimleri kucaklayacak’ tarifine de uyan adayın, CHP tabanının Halk TV ekranlarından tanıdığı bir isim olduğu, başta tereddüt edilse de oy verilebileceği kaydedildi.

Hürriyet yazarı Deniz Zeyrek, bugünkü köşesinde, bugüne dek hep Muharrem İnce, Yılmaz Büyükerşen ve İlhan Kesici isimlerinin duyulduğunu, sabah CNN Türk’teki programa çıkmadan önce CHP’li kaynaklarını aradığında, ‘Üçü de değil’ yanıtını aldığını belirtti.

Prof Dr. Özgür Demirtaş ismine de ‘Hayır’ yanıtı verildiğini bildiren Zeyrek, “Dün gece yoğun bir trafik yaşandı. Genel Başkan, kurmaylarıyla ismi netleştirdi. Kılıçdaroğlu’nun ‘Ekonomist, başarı hikayesi var, sakin, polemiği sevmiyor, bütün kesimleri kucaklayacak’ tarifine de uyuyor. CHP tabanının Halk TV ekranlarından tanıdığı bir isim. Başta tereddüt etseler de oy verebilirler” cevabını aldığını aktardı.

Zeyrek, “Başka bir kaynağım, yeni CHP Ankara İl Başkanı’nı ziyarete gittiğinde, il başkanını kendisinden önce ziyaret eden kişinin aynı isim olduğuna dikkat çekti” dedi.

‘EVET, ADAY BENİM’

CNN Türk’te bu detayları paylaştıktan sonra, CHP’li başka bir isim tarafından arandığını, kastettiği ismi onun da tahmin ettiğini bildiren Zeyrek’e göre, o isimle bu sabah görüşen kaynağı, sorduğu soruya şu yanıtı aldı:

“Evet aday benim ama her şey Kemal Bey’in iki dudağı arasında olduğundan salonda duyana dek beklemek lazım.”

Zeyrek, şunları kaydetti:

“CHP yöneticileri isimleri sırayla ortaya atıp nabız yokluyor olabilir. Anladığım kadarıyla farklı aday isimleri sırayla gündeme getirilerek, hem merak canlı tutuluyor, hem de adayın herkesin duyacağı şekilde ilan edilmesi hedefleniyor. Bu arada an itibariyle bir ekip harıl harıl Cuma günü açıklamanın yapılacağı Ahmet Taner Kışlalı Spor Salonu’nu ve salonu dolduracak kalabalığı hazırlıyor. Kimse boş bırakılan yerlere Cuma günü kimin posterinin asılacağını bilmiyor ama salonda çalışanların da CHP’nin TBMM grubundaki çoğunluğun da beklentisi Muharrem İnce… Zira o gün salonda en çok İnce taraftarları bulunacak.”