Kırmızı bültenle aranan IŞİD'liler tahliye edildi

Kırmızı bültenle aranan IŞİD'liler tahliye edildi

Bursa'da terörle mücadele ekipleri tarafından gözaltına alınan ve kırmızı bültenle aranan IŞİD'liler ilk duruşmada serbest bırakıldı.

Bursa'da TEM ekiplerinin yapmış olduğu operasyon sonucunda gözaltınan alınan ve Interpol tarafından kırmızı, mavi bültenlerle arandıkları belirlenen 3 şüpheli kadın, mahkeme tarafından ilk duruşmada adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. 

IŞİD üyesi olmak, resmi belgede sahtecilik gibi suçlarla haklarında iddianame hazırlanan kadınlar, Bursa 10. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından serbest bırakıldı. İlk celseye tutuklu sanıklar Houda Z, Malika B, Fatıha T. ve Kazım A. ile sanık avukatları katıldı.

Sanıklardan Houda Z, “Benim DEAŞ ile herhangi bir bağlantım yoktur. Kocamla Suriye’de yaşadık. Kocam bana örgütle ilgili herhangi bir ilişkisi olduğundan bahsetmedi. Kocam öldürüldükten sonra kaçakçıların yardımıyla Türkiye’ye geldim. Burada sahte evraklarla yaşadım. Kimseden destek almadım. Fransa’ya geri dönmeyi düşünmedim çünkü orada ağır işkencelere maruz kalacağımı ve çocuklarımdan ayrılacağımı biliyordum. İddianamede ismi geçen Taha B.A. ile bir AVM’de Fransızca konuştuğumu duyunca tanıştık. Evime geldi çocuklarıma oyuncak getirdi. Ben terörist bir örgütün üyesi değilim. Tahliyemi talep ediyorum” dedi.

Mahkeme tarafından Sanıklar Houda Z, Malika B. ve Fatıha T. il dışına ve yurt dışına çıkış yasağı ve 15 günde bir en yakın karakola imza verme şartıyla tahliye edilirken, Kazım A’nın ise tutukluluk halinin devamına karar verildi.