Kış günü evlerini yıktılar... Hacı amca feryat etti; eşim hasta...

Kış günü evlerini yıktılar... Hacı amca feryat etti; eşim hasta...

CHP İstanbul milletvekili Gürsel Tekin, Kağıthane'de 'Kent Mağdurları' ile buluştu. Tekin mağdurları tek tek dinledi, her zaman yanlarında olacaklarını söyledi.

Uğur Can YALÇINKAYA / YURT

CHP İstanbul milletvekili Gürsel Tekin, Kağıthane'de 'kentsel dönüşüm yalanı' ile evlerinden barklarından olan yurttaşlarla bir araya geldi. Tekin, mağdurları tek tek dinledi her zaman yanlarında olduklarını söyledi.

2B arazileri kanunu ile mağdur edildiklerini söyleyen yaşlı bir yurttaş, ''Araziye bir milyon 200 bin dolar verene değil de Ağaoğlu'na satıldığını'' ifade ederken, 'bunları yapan da Mehmet Metin İlter, Hayati Mert Ahmet Kazancı...' dedi. "Bizzat Emlak Konut Genel Müdürü Hüseyin Karaca gelerek bizle pazarlık yaptı" diyen yurttaş, 'Burası 2B olan bir arazi, vatandaşın arazisi ya sen kimin malını gelip pazarlık yapıyorsun arkadaş?' diye sordu. 3 kez mehakemeye verdiğini belirten yurttaş, 'daha mahkemeler sonuçlanmadan geldiler, yerlerimizi yarım saat içinde yıktılar. Bir saat izin istedim, vermediler. Sonradan gelip yardım edelim diyorlar... Ya ben dışarda kalmışım ne yardımı? Bir gün bir akrabada öteki gün başka bir akrabada kalıyoruz, hanım zaten hasta..." ifadelerini kullandı.

"DÜNÜN MAZLUMLARI BUGÜNÜN ZALİMLERİ OLMUŞLAR"

Gürsel Tekin de sürecin takipçisi olacaklarını belirterek, ‘Beton Lobisi’ İstanbul- Kağıthane’de, kentin yoksul sahiplerini, kentsel dönüşüm yalanlarıyla yerlerinden yurtlarından etmeye devam ediyor. Vatandaşımız naylondan, kartondan yaptıkları barakalarda yaşam mücadelesi veriyor. Dünün mazlumları bugünün zalimleri olmuşlar, hem vatandaşların hem de bizim iki elimiz yakalarında, bunların hesabını soracağız' dedi.

"BETON LOBİSİNE KİMSENİN GÜCÜ YETMİYOR"

"Şehir özellikle son 15 yıldır imar çetesi ve beton lobisinin eline düştü" diyen Tekin, Bu çete ve bu lobi İstanbul'u öyle bir duruma getirdi ki, kurtarmaya kimsenin gücü yetmedi! Bakınız, Çevre ve Şehircilik Bakanı isyan etti “İmar hırsızlığı İstanbul ve Ankara'yı perişan etti” dedi. Biz beton lobisi derken, Sayın Bakan; “Beton canavarı” dedi. Cumhurbaşkanı, Başbakan hepsi isyan etti. Demek ki bu beton lobisi ve imar çetesi o kadar güçlü ki, hiç kimsenin gücü yetmiyor! Hatta OHAL dönemindeyiz; her şeye gücü yeten savcıların bile gücü yetmiyor!" ifadelerini kullandı.

'ADLİYEYİ SU BASTI' DİYE FERYAT EDİYORLAR'

İstanbul'da derelerin bile imara kurban edildiğini belirten Tekin, "Altyapı yeterli değil. Çünkü İstanbul'un altyapısı 3-3.5 milyon nüfusa göre kurgulanmış. Onu by-pas yaparak arttırmaya çalışıyorlar, ama yetmiyor. Yetmediği gibi olası yağan yağmurlarda, yağmur suyu mecrasına akacağı yerde taşıyor. Çünkü akacağı yer kalmadı. Bu İstanbul'da yüzlerce dere vardı. İstanbul'un derelerine ne oldu? Dere kalmadı şehirde. Adliyeyi bile derenin üstüne kurdular. Ondan sonra da “Adliyeyi su bastı” diye feryat ediyorlar" dedi.

'HAKKIMIZI HELAL ETMİYORUZ'

Tekin son olarak da, "Bu çaresizliği yaratan ve yaşatan kimseye hakkımızı helal etmiyoruz" dedi.