Kızılay gayrimenkulleri şirketlere mi devredildi?

Kızılay gayrimenkulleri şirketlere mi devredildi?

CHP Çanakkale Milletvekili Özgür Ceylan, İçişleri Bakanı'nın cevaplaması istemiyle Meclis Başkanlığı'na önerge verdi. Önergede Kızılay’ın yatırım ve gayrimenkullerinin şirketlere devredilip devredilmediğine ilişkin sorular yer aldı.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Çanakkale Milletvekili Özgür Ceylan, İçişleri Bakanı'nın cevaplaması istemiyle Meclis Başkanlığı'na verdiği soru önergesinde, Mustafa Kemal Atatürk tarafından adlandırılan Kızılay’ın yatırım ve gayrimenkullerinin, holding çatısı altında kurulan 6 şirkete devredilip devredilmediğini sordu. 

Verdiği önergede CHP'li Ceylan, kurulduğu söylenen 6 şirketin yanı sıra, böyle bir karar alındaysa sebeplerini, kurulan şirket yöneticilerinin kimler olduğunu ve ne kadar maaş alacaklarını da öğrenmek istediklerini belirtti.

'MADEN SUYU FABRİKASI SATILACAK MI?'
CHP'li vekil, yazılı önergede 1926 yılında Atatürk'ün Kızılay Maden Suyu'nu kamu yararına kullanılması amacıyla Kızılay'a bağışladığını hatırlatarak; yıllık 1 milyar 100 milyon şişe üretim kapasitesi bulunan iki maden suyu fabrikasının satılıp satılmayacağı hakkında bilgi paylaşılmasını talep etti.

1954 yılında kurulan Türkiye Kızılay Çadır Üretim Tesisleri'nin 23 adet Yerel Afet Müdahale ve Lojistik Merkezi'ni, 13 aşevini, 3 huzurevini, 8 öğrenci yurdunu, 5 giyim yardım merkezini ve kimsesizler evini bünyesinde barındırdığını vurgulayan Ceylan, bu kuruluşlar ve gayrimenkullerin devrinin söz konusu olup olmadığını da sordu.