Kocaoğlu'ndan kritik Ankara ziyareti

Kocaoğlu'ndan kritik Ankara ziyareti

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu Ankara’ya gitti. Kocaoğlu, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile bir araya geldi. 

Özgür TUĞRUL / YURT

Kongre süreci devam eden CHP’de İzmir örgütü ilçelerin tamamına yakınında seçimleri gerçekleştirdi. Partide yapılanma ve il kongresi sürecinde fotoğraf büyük oranda netleşti. Bu süreçte “tek aday” çağrısında bulunan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu Ankara’ya gitti. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile bir araya gelen Başkan Kocaoğlu yaşanan gelişmeleri masaya yatırdı.

Kılıçdaroğlu ile Kocaoğlu’nun ana gündem maddesini CHP’li belediyeler gelen müfettişler ve İstanbul Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi’nin görevden alınmasından sonra yaşanan gelişmelerin oluşturduğu öğrenildi.

Kılıçdaroğlu ziyaretinde Kocaoğlu’nun projeler, yatırımlar ve kırsal kalkınmaya yönelik çalışmalar hakkında da bilgiler vereceği belirtilirken hassas kongre sürecinin de değerlendirileceği belirtildi. İki isim İzmir’deki süreci masaya yatırırken son durum hakkında görüş alışverişinde bulundu.

Kocaoğlu daha önce il kongre sürecine ilişkin yaptığı açıklamada, “Kongre sürecinde ilçeler kendi yapılarına göre kongrelerini tamamlarlar. Şu anda benim kafamda il başkanlığı için hiçbir aday yok. Arkadaşlarla beraber, müşterek çalışma yapılmasını önemsiyorum. Belediye başkanlarıyla, ilçe başkanlarıyla, milletvekilleriyle çalışma yapılmasını istiyorum. Herkesle konuşuruz, mutabakata varırız. Mutabakata varamayacağımız arkadaşımız da çıkabilir. Duruma göre isteğimiz, dileğimiz tek aday, tek listedir.  Delegasyon yapısından tek aday çıkar. Bu kanaati taşıyorum. Siyasette herkesin yoğurt yiyişi farklıdır. Belli bir kitleyi kilitlemek için de aday çıkan olabilir. Bu da mümkündür. Ona bir şey diyemeyiz. Ben, İzmir il kongresinde bir problemin yaşanacağını sanmıyorum. Suyun akıp doğru yolu, mecrasını bulacağını düşünüyorum. İzmir’de geçen kongrede yapılan hatalar bu kongrede yapılmaz.  Bunda yaşananlardan ders alınması, kongrenin hemen milletvekili seçiminin ardına denk gelmesi gibi etkenler vardı. Şimdi durum öyle değil” ifadelerini kullanmıştı.

Kocaoğlu’nun Ankara ziyareti daha önce açıkladığı “tek aday” ve “uzlaşılacak isim” konusunda Kılıçdaroğlu ile ilk temas olarak yorumlandı.