'Köle' ilanı: Pasaportuna el konulacak yardımcı

'Köle' ilanı: Pasaportuna el konulacak yardımcı

Sahibinden.com’da verilen bir iş ilanında aranan kriterler adeta 'köle arıyor' dedirtti.

Sahibinden.com’da verilen bir iş ilanında, çalışacak yabancı uyruklu kişinin çalıştığı süre boyunca pasaportuna el konulacağı belirtildi.

‘ELEMANIN 24 SAAT İZNİ VAR’

‘Yatılı ve Tecrübeli Yardımcı Bayan Aranmakta’ başlığıyla yayınlanan ilanda, çalışma koşullarına ilişkin şu bilgiler verildi:“İstanbul Florya’da bulunan dairemize, haftanın 6 günü tam gün yatılı olarak çalışacak, yemek yapmasını çok iyi bilen, ev işlerini iyi yapabilecek ve Türkçe konuşmasını çok iyi bilen tecrübeli bayan aranmakta ve ayrıca yaz aylarında Bodrum’daki yazlığa gidiliyor 3 aylığına. İzin günleri Cumartesi 19.00 gibi olup 24 saat izni vardır elemanın. 35 ile 45 yaşlarında, sigara kullanmayan, çalışan elemanın çalıştığı süre ve zaman boyunca pasaportuna el konulacak.”

‘TELEFON YASAK, AİLENİN KURALLARINA SAYGI DUYACAK’

İlanda ayrıca, çalışacak kişinin ‘dakikalarca ve saatlerce’ telefonla konuşmasının yasaklandığı ve ailenin koyduğu kurallara saygı duyması gerektiği vurgulandı.

Maaşın 2 bin 400 lira olduğu ve 100 lira da yol parası verileceği belirtilen ilan, sosyal medyada ‘köle ilanı’ yorumlarına neden oldu.